Tani Wallbox 11kW ?

vwir

Pionier e-mobilności
Mam taki z logo forda i jest bezużyteczny. Sprawdza zakres napięć i gdy spadnie poniżej 207V to wallbox się wyłącza. A u mnie zimą w nocy po odpaleniu wallboxa jest nawet poniżej 200V. Generalnie rozbebeszyłem go i zostawiłem tylko obudowę z kablem i wtyczką a bebechy wsadziłem inne.

piotr88

Zadomawiam się
Last edited:

abes99

Posiadacz elektryka
A czy ktoś miał styczność z produktami marki Feyree?
Mam, używałem kilka razy na wyjazdach. Działa - tyle mogę o niej napisać ;)(y)
Kilka osób stąd też ją miało. Aktualnie będę sobie dorabiał przejściówki na 1F (kampingowa + zwykła wtyczka 230V), żeby nie wozić dodatkowego EVSE 1F.

KrzysztofFly

Moderator
Mam takie EVSE od marca 2023 roku (ale te ceny poleciały w dół ;) w tym czasie), używałem go kilka no może kilkanaście razy, działa ok. Ze względów praktycznych, zmieniłem sobie wtyczkę na 5P 32A, bo takie mam w miejscach gdzie jej używam, więc nie muszę używać przejściówki.

bragyou

Posiadacz elektryka
Mam takie EVSE od marca 2023 roku (ale te ceny poleciały w dół ;) w tym czasie), używałem go kilka no może kilkanaście razy, działa ok. Ze względów praktycznych, zmieniłem sobie wtyczkę na 5P 32A, bo takie mam w miejscach gdzie jej używam, więc nie muszę używać przejściówki.
Czyli podejdzie bez problemu do TM3?
Też mam 32A głównie, ale chyba wziąłbym przejściówkę, nie czuje się na siłach, żeby coś modyfikować ;)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Też mam 32A głównie, ale chyba wziąłbym przejściówkę, nie czuje się na siłach, żeby coś modyfikować ;)
Ja używam podobne EVSE z przejściówką 3F 16A/32A i jest git.

KrzysztofFly

Moderator
Tak, podejdzie bez problemu.

pszemeq

Zadomawiam się
Nie wiem czy spełnia definicja "tania" ale z własnego doświadczenia - kupiłem jakiś czas tamu na www.ibood.com Telestara za około 700 PLN + przesyłka. Korzystam - działa bez zarzutu. W tej chwili wallbox nie jest dostępny ale to się zmienia w horyzoncie tygodnia/dwóch. Są dwie wersje z kablem i bez, aplikacja EVSE, regulacja prądu ładowania, czas itp.

Jacek 3

Zadomawiam się
Nie wiem czy spełnia definicja "tania" ale z własnego doświadczenia - kupiłem jakiś czas tamu na www.ibood.com Telestara za około 700 PLN + przesyłka. Korzystam - działa bez zarzutu. W tej chwili wallbox nie jest dostępny ale to się zmienia w horyzoncie tygodnia/dwóch. Są dwie wersje z kablem i bez, aplikacja EVSE, regulacja prądu ładowania, czas itp.
Też kupiłem jakieś 5 miesiące temu i mogę śmiało polecić.