Taryfa G12 i G12w

Bronek

Pionier e-mobilności
Naciska się przycisk , musisz poszukać w necie. Strzałkami przychodzisz do menu
Ja w swoim grzebałem, bo mam solary i chodziło o sprawdzenie sposobu rozliczania.
Tarfa w Energa G13R 22.00-7.00. I 13.00 -16.0

Są różne liczniki to tylko przykład...

Inny kody

Last edited:

less

Posiadacz elektryka
W Tauronie jest dostęp do licznika online. Można odczyt zobaczyć w apce na 2-gi dzień około południa

krzyk

Zadomawiam się
W Tauronie jest dostęp do licznika online. Można odczyt zobaczyć w apce na 2-gi dzień około południa
Zależy od licznika, większość osób jednak ma liczniki bez dostępu online (jak np. ja). Nie było tak, że tylko Wrocław miał online?

adamq

Fachowiec
W Zielonkach (obok Krakowa) wymieniłem licznik za drobną opłatą na taki, który ma telemetrię. Podgląd odczytów realizowany jest przez appkę "eLicznik". Koszt z tego co pamiętam to ok 300-400 zł.

JED 3City

Fachowiec
Zrozum wreszcie, że jako osoba prywatna, nie będziesz płacić wg taryf, do tego nieaktualnych, tylko wg poziomu zamrożenia.
Czyli od lipca 0,5 zł za 1 kWh (plus opłaty przesyłowe, za to bez mocowej).
Limity przestają obowiązywać.

NASTEPNY!
Ja wkleilem to, co ma na stronie moj DOSTAWCA, a nie jakis portal!
NA WCZORAJ stawki byly takie - a jak zrobia update, to beda inne.
I TYLE W TEMACIE.

Bronek

Pionier e-mobilności
Dodam że zamrożenie obejmuje przy PC i EV ok 10-25% energii jaką zużywa taki dom .
Potem cena podsakuje do maxa ch .. bombki strzela tanie strefy.
Niewielkie różnice w opłatach stałych to pikuš.
Jedynie fotowoltaika ratuje sytuację i to różnie.
Całe te zamrożenia, dopłaty , ulgi itp to wyraz niemal komunistycznego myślenia i nieporadnošci Wladz Państwa .

adamusek

Posiadacz elektryka
Każdy pronsument ma taki licznik.
A w Wrocławiu pierwszy etap wymiany u wszystkich odbiorców był.
w PGE co z tego że mam licznik dwukierunkowy jak aplikacji dla klienta nie ma ani dostępu do odczytu, nawet port optyczny zablokowali w liczniku.

Bronek

Pionier e-mobilności
Energa ma e÷licznik www , oraz aplikacje i na jej stronie w pdfach daje godzinowe rozliczenia dla ciekawskich. Można sobie prøwnywać okresy , wpisywać własną produkcję i wtedy widać autokonsumpcje wg ich . Co przekłada się na kalkulacje realne itp . Gdyby coś nam nie stykalo z naszymi wew pomiarami , możemy to weryfikowac i monitować.