a w szycie teraz drożej niż w G11 czy tak samo?nie ja cos Ci sie...?. Do tego mam w ENERGA G12R to 22.00-7.00 , i 13.00-16.00 najtansza w tych godzinach ale najdrosza w szczcie
a w szycie teraz drożej niż w G11 czy tak samo?nie ja cos Ci sie...?. Do tego mam w ENERGA G12R to 22.00-7.00 , i 13.00-16.00 najtansza w tych godzinach ale najdrosza w szczcie
.drozej (jestem tesli) mozna to sprawdzic na str energaa w szycie teraz drożej niż w G11 czy tak samo?
Sorry, to @consigliero. @consigliero czemu zmieniasz na g11?nie ja cos Ci sie...?. Do tego mam w ENERGA G12R to 22.00-7.00 , i 13.00-16.00 najtansza w tych godzinach ale najdrosza w szczcie
Wprawdzie nie jestem consigliero, ale G12 opłaca się tylko wtedy, gdy dokupujesz energię (na starych zasadach). Jeśli nie dokupujesz to nie ma sensu, bo stałe opłaty miesięczne są wyższe niż w G11.Sorry, to @consigliero. @consigliero czemu zmieniasz na g11?
No i tracisz jakieś grosze, bo stałe opłaty w G12 są wyższe niż w G11. Niewiele ale zawsze to coś.Mamy bilans dodatni i g12 nic nie wnosi poza skomplikowanym bardziej rachunkiem. Na razie jeszcze nie wypełniłem tego wniosku i teraz już nie wiem czy mi się będzie chciało
Bo to G12w więc na pewno jest droższa od G12 w przeliczeniu na kWh, ale przed tym jak miałem PV wychodziło najtaniej, bo tych tanich kWh było dużo więcej. Po montażu PV powinienem przejśc na G12 ale nie było kiedy. Teraz powiniem przejsc na G11 bo już nie dopłacam po powiekszeniu PV ale pewnie zrobie to po zimie bo boje się że zmagazynowane kWh mi się zresetuja przy zmianie bo nie wiem jak to miałoby wyglądać bez takiego resetowania.Może i nie powinienem dociekać (bo mogę na tym tylko stracić) ale czemu masz opłaty za przesył prawie dwukrotnie wyższe niż ja? To jest G12 (zwykła bez literek)?
Teoretycznie wygląda to tak w Energa - ma być po równo, więc z korzyścią dla starych prosumentòw .a w szycie teraz drożej niż w G11 czy tak samo?
A praktycznie, wyglada to tak, ze w G11:Teoretycznie wygląda to tak w Energa (...)
Cena brutto za prąd (zł/kWh) 1.07.2024 do 31.12.2024
G11...........0,5000* (0,6212**)
I dlatego wlasnie, ja nie tykam swojej G11 - az do 02.01.2025Kiedyś droższy prąd w szczycie wymagał zastanowienia która taryfa jest optymalna .teraz wiadomo że najgorszą jest to G11 i to dla wszystkich ! Tyle ze to do końca tego roku.