Taryfa Pstryk - ceny dynamiczne

STMS

Pionier e-mobilności
A dlaczego ma nie mieć taniego przesyłu? Godziny przesyłu są bez zmian, to nie ta taryfa.

Taniej niż 0.63? Dzisiaj w nocy 0.47 pełna cena.
Widać jak czytasz ze zrozumieniem … 63 gr BRUTTO to taryfa G12R ma ŻE WSZYSTKIMI OPŁATAMI
sam prąd w pstryku musi być poniżej 28 gr netto aby wyjść poniżej 63 gr brutto z oplatami

STMS

Pionier e-mobilności
A dlaczego ma nie mieć taniego przesyłu? Godziny przesyłu są bez zmian, to nie ta taryfa.

Taniej niż 0.63? Dzisiaj w nocy 0.47 pełna cena.
Bo Energa nie da Ci cen G12R dla pstryka tylko G11 a te są znacznie wyższe …

Elon

Zadomawiam się
Widać jak czytasz ze zrozumieniem … 63 gr BRUTTO to taryfa G12R ma ŻE WSZYSTKIMI OPŁATAMI
sam prąd w pstryku musi być poniżej 28 gr netto aby wyjść poniżej 63 gr brutto z oplatami
Dalej nie ogarniasz. Cały czas piszę o pełnej cenie, włącznie z przesyłem i opłatą Pstryka. Dzisiaj w nocy 0.47, Ty 0.63

STMS

Pionier e-mobilności
A jak to wymyśliłeś?

Sam pstryk przy wybieraniu pyta w jakiej taryfie chcemy przesyl i rekomenduje G12w
G12W ma droższy przesyl niz 12R

nadal musisz szukać na giełdzie prądu poniżej 28 gr netto … w nocy nie znajdziesz

Elon

Zadomawiam się
W tabeli, jak wybierzesz ceny z dzisiejszej nocy to zobaczysz a nie 19 marzec.
G12W ma droższy przesyl niz 12R

nadal musisz szukać na giełdzie prądu poniżej 28 gr netto … w nocy nie znajdziesz
Mogę sobie wybrać G12r ale nie chcę bo jest nieopłacalna, G12w to też tani przesył przez cały weekend i święta, + codziennie 13-15, całościowo wychodzi po prostu lepiej.

Już podałem, dzisiaj było w nocy 0.47 suma a wczoraj mógłbym sobie o 12 ładować za 0.25.

Dużo teoretyzujesz, mało wiesz