Taryfa Pstryk - ceny dynamiczne

Nestor

Fachowiec
Nie no, to chyba jakos dziala? Patrze sobie w apke pstryka, w nocy bylo 0.19 - 0.24. Do tego dystrybucja z G12W jakies 0.10. Zakladam ze w cenie pstryka jest juz ich obsluga oraz akcyza?

Poki w nocy prad jest tanszy niz 40-50gr, to pstryk jest lepszy od G12W.

Na dzisiaj apka mowi ze srednia cena to 0.40. Wiec poki nie wstawi sie piekarnika i klimy o 19:00, to moze jakos to pojdzie?

STMS

Pionier e-mobilności
Nie no, to chyba jakos dziala? Patrze sobie w apke pstryka, w nocy bylo 0.19 - 0.24. Do tego dystrybucja z G12W jakies 0.10. Zakladam ze w cenie pstryka jest juz ich obsluga oraz akcyza?

Poki w nocy prad jest tanszy niz 40-50gr, to pstryk jest lepszy od G12W.

Na dzisiaj apka mowi ze srednia cena to 0.40. Wiec poki nie wstawi sie piekarnika i klimy o 19:00, to moze jakos to pojdzie?
Jak doliczysz przesył i inne od energii to wychodzi na drożej niż g12R

Elon

Zadomawiam się
Nie wychodzi. Pstryk ma zakładkę z pełną ceną. G12r to jedna z gorszych taryf, nie przydaje się poza nocą, fatalna do domu.

STMS

Pionier e-mobilności
No i co? Masz opłaty sieciowe zmienne, to jest ta "dystrybucja" czy "przesył" który się dolicza do ceny energii i w Enerdze i w Pstryku.
kalkulator parzy ?

skoro ja mam prąd za 38 gr netto a resztę opłat będziesz mial takie same W NAJLEPSZYM PRZYPADKU A PEWNO WIĘKSZE

pstryk zabiera 10 gr opłaty czyli musisz zejść poniżej 28 gr … a takich cen na giełdzie nie ma w nocy …

Elon

Zadomawiam się
A tymczasem pstryk dzisiaj w nocy miał niższe ceny niż g12r.

Takie same rewelacje przedstawiasz jak z dostrybucją g11 do taryfy dynamicznej. :D

to_masz

Posiadacz elektryka
Panowie, z szacunkiem ... i pomyślcie chwilę czy druga strona nie ma racji w swoim rozumowaniu zamiast dodawać posty minuta po minucie, tak że nie nadążam z ich czytaniem, nie mówiąc o zastanowieniu się 😂 bo ja zaczynam to odbierać tak, że "nie czytam co ktoś inny do mnie pisze, przecież ja zawsze mam rację" 😅

STMS

Pionier e-mobilności

Takie same rewelacje przedstawiasz jak z dostrybucją g11 do taryfy dynamicznej. :D

jak mial skoro ceny giełdowe oscylują okolo 30-40 gr
do tego 10 gr dla pstryka i robi się za sam prąd min 40 gr netto

STMS

Pionier e-mobilności
W nocy dzisiaj były raptem 4 h lepsze
reszta jest drożej

Attachments

• IMG_0032.jpeg
    IMG_0032.jpeg
    945 KB · Liczba wyświetleń: 8

STMS

Pionier e-mobilności

A jutro masz wszystko w nocy drogie poza poludniem gdzie musisz warować samochodem w domu

Najnowsze dyskusje