Michał spod Krakowa
Pionier e-mobilności
W takim razie niefortunnie się wyraziłeś o braku innowacyjności. Chodzi Ci o to, że produkty są inne, niż byś chciałJa patrze na tesle nie jak inwestor tylko jako uzytkownik.
To nie są cechy istotne dla użytkownika. Zdecyduj sięInteresuja mnie samochody.
- masowa produkcja dobrze spadna ceny, na razie wycofali sie z przednich odlewow w Y ?
- 48v… pozyjemy zobaczymy, juz mieli 16v wrocili do 12v. Ogniwa 4680 tez zapowiadali 3 lata o na razie slabo
Poza tym Tesla nie wróciła do 12V, a 4680 ma się bardzo dobrze (tylko znowu nie w tych produktach, które Ciebie interesują)
Dlaczego uważasz, że nie dożyję przyszłego miesiąca?- robotaxi to nie dozyjesz, wprowadza, rozjada kilka osob, jakies dziecko, zablokuja tory i wszystko runie jak domek z kart. Od 2019 obiecuja. Tak auto pojedzie jakies stale zaplanowane trasy, ale zycie pisze swoje scenariusze.
Mylisz się. straty poniżej 10%. W sumie niewiele większe, niż po kablu- bezprzewodowe ladowanie ma tak duze straty ze nikt w to sie nie bedzie bawic
Tu masz wiedzę sprzed kilkudziesięciu lat. Od lat nawet tanie odkurzacze potrafią sobie radzić ze zmiennym otoczeniem- optimus… widziales wyscigi robotow w chinach ? Wszystko to zaprogramowane a nie samo dzialajace
Toyota będzie mieć za dwa lata.O reszcie nie wiem za wiele, za to ogniw jakos np. Solid cisza ?
O ile mi wiadomo, cała konkurencja wciąż sprzedaje BEVy poniżej kosztów.Wprowadza nizsze koszty produkcji i spadna ceny. Nie spodziewam sie jakis spektakularnych zmian w tesli na najblizsze 3 lata.
Ale moze bedzie taniej ! 😁 i tak zabija konkurencje.
Zmiany w ofercie Tesli, które mogą być interesujące dla europejskich konsumentów w ciągu najbliższego roku-dwóch:
- nowe warianty i modele
- steer by wire w kolejnych modelach
- fsd
-
Last edited: