Tesla 3 facelift 2023

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Ciekawe czy w dostawach Q4 będą już tylko HL ?
chyba kupując chciałbyś wiedzieć jaki model dostaniesz, bo jednak jest różnica czy dostaniesz model z normalnymi wajchami do kierukowskazów czy przyciski.. Ale takie rzeczy tylko w Tesli, tylko w tesli sam płacisz za mycie auta i sam robisz inspekcje czy nie zapomnieli czegoś przykręcic

elektryk

Pionier e-mobilności
chyba kupując chciałbyś wiedzieć jaki model dostaniesz, bo jednak jest różnica czy dostaniesz model z normalnymi wajchami do kierukowskazów czy przyciski.. Ale takie rzeczy tylko w Tesli, tylko w tesli sam płacisz za mycie auta i sam robisz inspekcje czy nie zapomnieli czegoś przykręcic
Sprawa jest prosta - chcesz wajchy bierzesz z inwentory tu i teraz, nie chcesz czekasz.

Na wajchy będzie taki sam hejt jak był na czujniki parkowania, ale z czasem przejdzie.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Można nie odbierać. Ale Tesle są ogólnie coraz lepsze, nawet jeśli niektóre zmiany bywają kontrowersyjne

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Można nie odbierać. Ale Tesle są ogólnie coraz lepsze, nawet jeśli niektóre zmiany bywają kontrowersyjne
Jak nie odbierać? Rozumiem że gdybyś zamówił lodówke i by ci przywieźli trochę inną, może lepszą ale o innych wymiarach która by nie pasowala 1:1 w miejsce staraj to też byś tak powiedział z radością? "nie odbieram", poczekam kolejny tydzień, w sumie lodówki nie potrzebuje wiec się nic nie stało. Tak samo jest z samochodem, jak podejmuje decyzję zakupu to już nie szukam kolejnych, a może miałem dylemat i wybrałem tesle, i teraz gdy jej z uśmiechem nie odbieram to może akurat mój 2-gi wybór jest już droższy, niedostępny itp, a może koniec roku podatkowego i jestem ugotowany? Tak mogę mnożyć przykłady...

ciastek

Pionier e-mobilności
Jak nie odbierać? (…) Tak samo jest z samochodem, jak podejmuje decyzję zakupu to (…), a może (…), a może (…)? Tak mogę mnożyć przykłady...
Ilość przykładów nie zmieni faktu, że nie wiesz, co producent Ci dostarczy i faktu, że nie musisz odbierać.

ELuk

Pionier e-mobilności
No ale skoro jesteś na forum EV gdzie porusza się tematy Tesli, to chyba byłeś świadom co i w jaki sposób kupujesz?
Skoro tak, to nie rozumiem narzekania.
No chyba, że mimo tych wszystkich informacji oczekiwałeś po tym producencie innej formuły działania, której on nie stosuje, a teraz Ci to nie pasuje.
No to sorry…

elektryk

Pionier e-mobilności
Możesz kupić to co jest znane z inventory, ale wygląda że chciałbyś coś czego jeszcze nie ma, ale żeby już wiedzieć wszystko. Prawda jest taka że sama Tesla nie zna podstawowych parametrów jeszcze bo muszą przejść chociażby homologację, testy WLTP, itd.

inter

Pionier e-mobilności
Aktualnie na inventory, jest słaby wybór, w Szwajcarki są praktycznie dostepne duże ilości ale demówek. Pewnie nowe TM3HL będą z normalnego zakupu, bez rabatów.