Tesla 3 Highland - Audio

mcies2

Zadomawiam się
Nie miałem gdzie przypiąć tego pytania więc postanowiłem założyć nowy wątek.

Chodzi mianowicie o używanie memory sticka Sandisk Cruzer Fit 64GB (FAT32) jako źrodła muzyki w formacie MP3. Używałem go w moim poprzednim samochodzie bez żadnych problemów przez wiele lat a w TM3 HL nie ma wolnego slotu na sticka USB A a przejściówka z USB A na USB C nie pomaga ani w schowku pod podłokietnikiem ani w drugim rzędzie.

Nadmieniam, że tenże pendrive z przejścióką na USB C wsunięty do gniazda USB C w laptopie pracuje poprawnie.
Ktoś ma może doświadczenie w tej kwestii?? Może coś trzeba aktywować w aucie albo zmienić formatowanie sticka albo zmienić na inną przejściówkę??

Last edited:

JM&JM

Posiadacz elektryka
Lepiej chyba przegrać mp3 na pendrive tesli ten w schowku albo podpiąć tam SSD. USB w schowku dedykowane jest m.in. dla nagrań sentry i mp3

Lech

Nowy na Forum

Chodzi mianowicie o używanie memory sticka Sandisk Cruzer Fit 64GB (FAT32) jako źrodła muzyki w formacie MP3. Używałem go w moim poprzednim samochodzie bez żadnych problemów przez wiele lat a w TM3 HL nie ma wolnego slotu na sticka USB A a przejściówka z USB A na USB C nie pomaga ani w schowku pod podłokietnikiem ani w drugim rzędzie.

Nadmieniam, że tenże pendrive z przejścióką na USB C wsunięty do gniazda USB C w laptopie pracuje poprawnie.
Ktoś ma może doświadczenie w tej kwestii?? Może coś trzeba aktywować w aucie albo zmienić formatowanie sticka albo zmienić na inną przejściówkę??
Kupujesz hub na kilka portów USB do schowka i wkładasz dodatkowe pendraivy. Tylko usb w schowku obsługuje transmisję danych. Na alliexpres znajdziesz dedykowane huby do TM3 HL.

Ratt

Posiadacz elektryka
Do tego Tesla ma ....owy sposób obsługi nagrań mp3 z USB. Zmień lepiej sposób myślenia i przejdź na media strumieniowe - nie ważne czy bezpośrednio z sieci z łącznością premium czy z telefonu połączonego BT i robiącego za serwer plików mp3 albo inne źródło mediów.

ELuk

Pionier e-mobilności
Można mieć na pendrivie muzę zgraną z płyt niedostępnych w serwisach strumieniowych.
Ja mam wiele takich niszowych płyt.
Można to jednak rozwiązać poprzez import do biblioteki AppleMusic i jest dostępne w playlistach tej aplikacji (syn mi to ogarnął).
Czy da radę w innych usługach strumieniowych to nie wiem.

Ratt

Posiadacz elektryka
Można mieć na pendrivie muzę zgraną z płyt niedostępnych w serwisach strumieniowych.
Ja mam wiele takich niszowych płyt.
Można to jednak rozwiązać poprzez import do biblioteki AppleMusic i jest dostępne w playlistach tej aplikacji (syn mi to ogarnął).
Czy da radę w innych usługach strumieniowych to nie wiem.
Da się w każdej ale właśnie jest to słowo klucz "usługi strumieniowe":) W Twoim przypadku import do biblioteki AppleMusic.

Pepek

Posiadacz elektryka

Jedyne złącze USB w Tesli gdzie można pendrive podłączyć to schowek. Pozostałe są tylko do ładowania urządzeń. W związku z tym, że w schowku masz już pendrive Tesli, to albo możesz muzę dograć na tamten pendrive, albo dać hub USB do schowka i podłączyć oba pendrive. No albo można olać pendrive i przejść na strumieniowanie jak inni pisali.

ciastek

Pionier e-mobilności
możesz muzę dograć na tamten pendrive