Tesla 3 HL - piszczenie ekranu

blazej

Pionier e-mobilności
Dobra, u mnie też jest ten wkurzający dźwięk. Muszę wyłączyć klimę i muzykę i wtedy go słychać. Takie brzęczenie jak po podkręceniu „volume” pod granicę na wzmacniaczu, bez muzyki. Jak włączę klimę choćby na 1-2, to już tego nie słyszę. Muzyka też to zagłusza. W czasie jazdy nie odczuwam tego wcale. Pytanie, czy ktoś to skutecznie serwisował? Mowa o takim poziomie tego hałasu. Bo obawiam się, że to normalne dźwięki i raczej oleją temat. Co innego, gdyby to było słychać w czasie jazdy przy wyłączonej klimie, ale u mnie to jest praktycznie niesłyszalne, może ledwo ledwo jak się wsłucham.

Generalnie nie uważam tego za duży problem, bo praktycznie nie jeżdżę bez wentylacji i/lub muzyki, no ale jeśli to się da wyeliminować, to zawsze warto.

blazej

Pionier e-mobilności
Dla mnie akceptowalny poziom nawiewu to w Tesli maksymalnie 4, i to już jest głośno. Dlatego nie będę raczej jeździł na auto. Na 2-3 też piszczenia nie słychać, ale już na 1 i przy wolnej jeździe po mieście coś się delikatnie przebija. Oczywiście bez muzyki.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mialem kiedyś ultradźwiękowy odstraszacz kotów czy kretow itp ? Obok przechodziła ekipa kilku robotników w wieku od dwudziestu kilku do 50+ lat, Dwóch młodziaków złapało się za uszy. Starsi przeszli bez reakcji.

Last edited:

Badnews20

Nowy na Forum
Witam, mam inny problem, ja słyszę gdzieś z tyłu takie brzęczenie sprężyny, jakby wpadała w wibracje. Występuje randomowo nawet na idealnym asfalcie

Bronek

Pionier e-mobilności
Witam, mam inny problem, ja słyszę gdzieś z tyłu takie brzęczenie sprężyny, jakby wpadała w wibracje. Występuje randomowo nawet na idealnym asfalcie
Patrz wyżej!
I poczekaj parę lat