Tesla 3LR MULTIMEDIA - kilka pytań…

Apolonia

Nowy na Forum
Czyli nikt nie zauważył, że Elon nas wywalił na Spotify przez wifi, aby zmusić do opłaty łączności premium.
Tu pytanie czemu miała służyc operacja wprowadzenia wifi w czasie jazdy? ja rozumiałem ze właśnie dla słuchania muzyki.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi dali na zawsze jest związane z auten , tak bylo do chyba IX 2019r? Rózne są opinie, że do innego miesiąca Niemniej ja mam do końca żywota auta , zamówienie chyba z 28 08.2019r i wtedy była to premia.

Last edited:

Dmitry

Zadomawiam się
[..]. Tesla z tego co rozumiem na PL ma umowę z jakąś siecią w NL i LTE działa jako roaming, dlatego całość działa dość słabo i jest to dość drogie - wnioskuję, po holenderskich reklamach, które widzę na przeglądarce. Nie wiem jak jest w innych krajach - może w takiej NO mają umowę z ichniejszą telefonią... Może jak w PL będzie wystarczająco dużo aut, to też tutaj tak zrobią. W obecnej formie moim zdaniem to za droga zabawa.
"niemiecka" tesla wygląda że ma eSIM z DE, bo reklamy niemieckie i google pokazuje że IP geolocation w Berline, DE. Myślałem że auta sprzedane w PL maja lokalny eSIM i Internet powinien szybciej działać (mapy, spotify, etc). Nawet myślałem czy nie warto service poprosić wymienić eSIM na PL, ale nie wiem czy nie stracę darmowy Premium, dlatego siedzę cicho. Ale jak mowisz polskie auta mają NL(!!) eSIM - to jeszcze na kilka milliseconds gorzej niż DE,....

Michal

Moderator
Tamten post jest z przed roku, więc nie mam pojęcia jak jest teraz :p
Moje auto było z pierwszej partii sprzedawanej w PL, więc może w ciągu ostatnich dwóch lat coś się zmieniło.
Niestety to jest zawsze problem dogadania się - zawsze łatwiej coś załatwić centralnie niż na każdym rynku osobno. Tym bardziej jak np. w takim DE dogadali się z T-mobile i wtedy oni mają też nadajniki w PL.

Apolonia

Nowy na Forum
"niemiecka" tesla wygląda że ma eSIM z DE, bo reklamy niemieckie i google pokazuje że IP geolocation w Berline, DE. Myślałem że auta sprzedane w PL maja lokalny eSIM i Internet powinien szybciej działać (mapy, spotify, etc). Nawet myślałem czy nie warto service poprosić wymienić eSIM na PL, ale nie wiem czy nie stracę darmowy Premium, dlatego siedzę cicho. Ale jak mowisz polskie auta mają NL(!!) eSIM - to jeszcze na kilka milliseconds gorzej niż DE,....
Mialem tez reklamy NL auto bylo w tym roku serwisowane w Berlinie I od tego czasu mam już niemieckie reklamy mimo że konto przypisane w GB. To przypisanie tez generuje 10funtow zamiast 10 euro, co kiedyś robiło roznice lub poczucie że to więcej. W Warszawie pytałem czy można przepisać tą opcję na PL odpowiedzieli, że oni nie mogą tylko wsparcie.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie to samo, zmieniła się lokalizacja w YT z N na DE Gdy zmieniałem właściciela żonę na żonę ( bo była niby Brytyjką) to balem się że mi promocje Premium zabiorą, ale jest w zestawie, tak jak obiecano przy zakupie
Też 2019 i mam na zawsze...

Last edited: