Tesla a ostatnie ulewy?

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ale czego masz się obawiać?
Tesla jak każdy duży gracz automotive ma dobrze zabezpieczony samochód przed wodą(do pewnego stopnia oczywiście, to nie amfibia)

mALEK

Pionier e-mobilności
bateria to nie hermetyczny pojemnik, wiec ze nie wydarzylo sie cos zaraz po przejechaniu przez gleboka wode, nie oznacza braku problemwow za np. pare/nascie dni

w kazdej instrukcji powinien byc podany max poziom wody, powyzej ktorego wjezdza sie na wlasne ryzyko.

daniel

Señor Meme Officer
Jak gleboko wjechałeś?
Wtedy w ogóle, ale przypomniało mi się, że jeszcze jedna wizyta w serwisie była.
Tam wjechałem w głęboką kałużę na zjeździe z wiaduktu - około 70km/h, bo trzeba było włączyć się do ruchu.
Straciłem kołpak i po dwóch dniach wyłączyła mi się kamera na prawym błotniku. Wymienili mi na gwarancji.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Wtedy w ogóle, ale przypomniało mi się, że jeszcze jedna wizyta w serwisie była.
Tam wjechałem w głęboką kałużę na zjeździe z wiaduktu - około 70km/h, bo trzeba było włączyć się do ruchu.
Straciłem kołpak i po dwóch dniach wyłączyła mi się kamera na prawym błotniku. Wymienili mi na gwarancji.
No jak kołpak odpadł, to nie była zwykla kałuża i zwykła prędkość:)

Kto odpinał kołpak ten wie :)

daniel

Señor Meme Officer
No jak kołpak odpadł, to nie była zwykla kałuża i zwykła prędkość:)

Kto odpinał kołpak ten wie :)
Prędkość była zwykła, ale tej kałuży zwykle tam nie ma. Nie spodziewałem się, że tyle wody się tam może zebrać.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Innymi słowy dają radę ;-)
Dają radę ale czasem potem ktoś sie zgłosi do serwisu że po "dużym deszczu" (a w rzeczywsitości może zanurzenie do wysokosci szyby) coś tam samochód zaczał wariować i w mediach sie żali że naprawa nie podlega pod gwarancję

xbeyond

Zadomawiam się
Dają radę ale czasem potem ktoś sie zgłosi do serwisu że po "dużym deszczu" (a w rzeczywsitości może zanurzenie do wysokosci szyby) coś tam samochód zaczał wariować i w mediach sie żali że naprawa nie podlega pod gwarancję
Jeśli ktoś zanurza swoje auto do wysokości szyby to ani jemu ani autu nic już nie pomoże...