TESLA AKTUALIZACJE

Michal

Moderator
Jesli ktos ma jeszcze soft 2021.24.x nie wyzszy niz . to podaje procedure do wejscia w tryb diagnostyczny/developerski:

1. Upewnij sie, ze auto jest wlaczone (np. wcisnij hamulec).
2. Wejdz w Software, klinknij i przytrzymaj dluzej na „Model 3”
3. Podaj haslo „dynotest”
4. Jesli dodatkowo przytrzymasz lewy kierunkowskaz podczas klikniecia na „ok”, bedziesz mial dodatkowe zakladki.

Aby wyjsc kliknij przycisk „Exit… mode” i poczekaj na reboot mcu (nie wychodz z auta).
Uwaga - nie robić tego dla zabawy, bo auto może nie mieć żadnych ograniczeń - brak pilnowania przyczepności itp. Było już pełno przypadków kiedy ludzie rozbijali sobie w ten sposób auto...

krzyss

Pionier e-mobilności
Uwaga - nie robić tego dla zabawy, bo auto może nie mieć żadnych ograniczeń - brak pilnowania przyczepności itp. Było już pełno przypadków kiedy ludzie rozbijali sobie w ten sposób auto...
Mozna wtedy driftowac ? :devilish:

simen

Zadomawiam się
W SR+ z Chin samo Exit nie wystarczy. Po rebootcie auta nadal mialem tryb Dynotest, ktorego nie dalo sie wylaczyc. Dopiero trzebaylo wyjsc z auta, zamknac auto i chwiloe odczekac. Dopiero wtedy tryb sie wylaczyl. Troche stresu bylo :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Za karę dzisiaj caly czas woła o kartę. Myślałem, ze może coś z BT? Bo mam też zegarek sparowany, potem włączyłem NFC w telefonie, licząc , że nie poprosi. I niestety, obrażona i nieufna
Ale zegarkiem mogę bezkluczykowo odpalić.

Poldek

Fachowiec
Jest już aktualizacja aplikacji Tesla dla posiadaczy telefonów z Androidem w sklepie Play
Nie wiem czy wiecie ale w trakcie jazdy sylwetka samochodu jest animowana

im szybciej jedziemy tym szybciej się kółka kręcą , nieźle