TESLA AKTUALIZACJE

gim-kg

Pionier e-mobilności
To już trzeci update który dostałem od odbioru 2 tygodnie temu, za każdym razem zmiany opinie są takie same? Trochę nie rozumiem czym się te updates różnią?
Czesto są to jakieś poprawy błędów zamiast nowych funkcji, tak samo jak w przypadku telefonów komórkowych.

Michal

Moderator
To już trzeci update który dostałem od odbioru 2 tygodnie temu, za każdym razem zmiany opinie są takie same? Trochę nie rozumiem czym się te updates różnią?
Często są jakieś małe poprawki.

Bronek

Pionier e-mobilności
I do tego nie wszystko co jest grzebane jest ogłaszane.
Nie często są jak dawniej aktualizacje jak "kamienie milowe", oczekuje się możliwości zdalnego podglądu z kamer. Czy to będzie ? Niewiadomo.

Ciechan

Fachowiec
Kobiety nie lubią wszelakich automatów, to aż dziw bierze dla kogo więc produkują tyle wibratorów? ;-)
Moja też nie korzysta z AP , ale nie jeździ na trasach tylko po mieście . W innych z tempomatu owszem często korzystała .
I jako stare małżeństwo - wszystko już mamy obgadane ;-) więc w trakcie jazdy - seksi na czacie lub czyta. Ostatecznie liczy jastrzębie przy drogach ( tych jest od cholery).
Jak pisałem Tesla to międzywojewódzkie auto. Dalej to kamper i tu luzik. W kamperach podczas jazdy, kobiety, jedzą, trzymaja psy na kolanach i sikają. ;-)
Widzę że podobny zestaw masz - motoryzacyjny i doswiadczeniowy ;)))

Jusand

Posiadacz elektryka
Ja odebrałem swojego SR+ w czwartek i powiedzieli mi, że mam najnowszą wersję. A mam 2021.3.104 oraz mapy z 2019. To mówię im, że chyba to nie jest najnowsza wersja.
Pytanie czy mam czekać spokojnie na aktualizację czy da się jakoś ręcznie wymusić.
Pod Wi-Fi podłączyłem dopiero dziś, bo przez weekend podróżowałem już po Polsce 😃.

Michal

Moderator
Ja odebrałem swojego SR+ w czwartek i powiedzieli mi, że mam najnowszą wersję. A mam 2021.3.104 oraz mapy z 2019. To mówię im, że chyba to nie jest najnowsza wersja.
Pytanie czy mam czekać spokojnie na aktualizację czy da się jakoś ręcznie wymusić.
Pod Wi-Fi podłączyłem dopiero dziś, bo przez weekend podróżowałem już po Polsce 😃.
Przestawić ustawienie aktualizacji na to szybsze i czekać spokojnie ;)

Jusand

Posiadacz elektryka

kaziwich

Posiadacz elektryka
Jesli ktos ma jeszcze soft 2021.24.x nie wyzszy niz .4 to podaje procedure do wejscia w tryb diagnostyczny/developerski:

1. Upewnij sie, ze auto jest wlaczone (np. wcisnij hamulec).
2. Wejdz w Software, klinknij i przytrzymaj dluzej na „Model 3”
3. Podaj haslo „dynotest”
4. Jesli dodatkowo przytrzymasz lewy kierunkowskaz podczas klikniecia na „ok”, bedziesz mial dodatkowe zakladki.

Aby wyjsc kliknij przycisk „Exit… mode” i poczekaj na reboot mcu (nie wychodz z auta).

Last edited:

Najnowsze dyskusje