TESLA AKTUALIZACJE

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Zencar 11kW
A sprawdź u producenta czy przypadkiem nie trzeba jej aktualizować by współpracowała z TM3. Ja niby miałem taki mankament w Juice Booster'rze ale wciąż jestem w trakcie testowania różnych ustawień.

A druga opcja ładowania "rozpocznij ładowanie o "danej godzinie" chodzi w porządku?

krzyss

Pionier e-mobilności
A sprawdź u producenta czy przypadkiem nie trzeba jej aktualizować by współpracowała z TM3. Ja niby miałem taki mankament w Juice Booster'rze ale wciąż jestem w trakcie testowania różnych ustawień.

A druga opcja ładowania "rozpocznij ładowanie o "danej godzinie" chodzi w porządku?
Tak wszystko dziala ok.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Interesting.... Teraz sobie przypomniałem, też miałem okazje ustawić sobie wyjazd dzisiaj na 9:30. Wpiąłem ładowarkę dzień wcześniej o 21 i faktycznie po ustawieniu "Wyjazd o 9:30" auto nie ładowało się. Dzisiaj o 7 rano zerknąłem i patrzę auto naładowane. Mam takie też podejrzenie że jest to związane z ustawieniem godzin poza szczytem, ale już sam nie wiem. Więc w sumie to miałem ten sam scenariusz co opisywałeś wcześniej.

Pytanie do kogoś kto używa Tesla Wall'a i potwierdzi jak się "Scheduled Departure" opcja zachowuje. Może to tak powinno działać.

Bronek

Pionier e-mobilności
Używam "innego" Evse 3F i czas "odjazdu" ustalam Teslą nie EVSE. Czyli "zachowanie" tej funkcji zależy od samochodu, jest też kwestia czy chcemy aby nam podgrzało lub schłodziło wnętrze.

Giacomo

Fachowiec
Siedziałem w Tesli podczas aktualizacji, miała z połowę baterii, nieużywana od wielu godzin, temperatura koło 11 stopni. Czy normalne są takie obserwacje:
1. Przez cały czas coś niezmiennie huczało. Myślałem na początku że to jakiś uber wentylator oddymiający garaż, ale nie, to było auto, czuć było wibrację. Straszny hałas. Nie że momentami, cały czas.
2. Kilka huknięć / łupnięć spod auta, czasami aż odczuwalnych na ciele.
Ty tak na serio ? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Grethold

Zadomawiam się
Coś w tym roku słabe te aktualizacje od Tesli. Jedynie jakieś poprawki błędów, które sami stworzyli. Chyba całe moce przerobowe poszły na FSD beta :) Czekam niecierpliwie na pierwsze filmy z FSD Beta 8.3.

danielm

Pionier e-mobilności
Coś w tym roku słabe te aktualizacje od Tesli. Jedynie jakieś poprawki błędów, które sami stworzyli. Chyba całe moce przerobowe poszły na FSD beta :) Czekam niecierpliwie na pierwsze filmy z FSD Beta 8.3.
już to mówiłem w którymś z wątków ale powtórze... to moja wina. posiadam SR+, garaż dwa bloki od mojego. za każdym razem gdy była aktualizacja leciałem do garażu i przeparkowywałem auto pod blok żeby się aktualizacja pobrała z domowego WIFI. pod koniec grudnia 2020 zamontowałem w garażu router LTE żeby nie musieć latać. przez to przez 2 miesiące 2021 roku nie dostaliśmy żadnej aktualizacji a po 3 miesiącach mamy same bugfixy mimo że na święta 2020 Elon zapowiedział supermegawypas oprogramowanie v11 z pierdyliardem funkcji o które nikt nie prosił