TESLA AKTUALIZACJE

kARPIU

Fachowiec
rano odpalam auto i...asystent parkowania niedostępny. Zamykam auto, otwieram...odpalam i ...asystent parkowania niedostępny. Już mam cieplo
Wracając z pracy zrobie reset systemu. Ponoc to pomaga.
Szkoda ze się samo nie robi podczas nieużytkowania pojazdu skoro jest to jakiś sposób na babola
...i takich głupot można znaleźć więcej zapewne

mam tez kłopot ze sparowaniem telefonu Samsung z tesla. co jakiś czas rozlacza i paruje się z telefonem ponownie. Prowadzenie rozmow jest mowiac krótko, niemożliwe. Miał ktoś do czynienia z taka sytuacja i wie jak to rozwiazac?

Bronek

Pionier e-mobilności
Ku.. u mnie nie dośc, że straciłem te swoje godzinne niemal spokojne jazdy " bez trzymanki", to od ostatniej aktualizacji budzi się bardzo długo. Wsiadam a ekran świeci się dosyc długo ale bez reakcji. Zrobiłem restart i na razie OK.
ZALETĄ posiadania pierwotnych lub jednych z pierwszych egzemplarzy Tesli jest BONUS w postaci radości i smutków przeżywania aktualizacji.
Niestety od kilku miesięcy jest z tym cieniutko.
"Nowi" są pozbawieni tej frajdy ;-). Ja pamietam zwiekszenie zasięgu, przyspieszenia, pierwsze wizualizacje i wyprzedzanie samodzielne. Summon i nadzieje z nim zwiazane. Tryb dla dzieci, kempingowy Oj było z 50?!
Może to wróci? Ale im produkt doskonalszy i osiąga wyższy stopień wykorzystania możliwośći, tym co raz mniej się będzie spektakularnych rzeczy pojawiało.

danielm

Pionier e-mobilności
rano odpalam auto i...asystent parkowania niedostępny. Zamykam auto, otwieram...odpalam i ...asystent parkowania niedostępny. Już mam cieplo
Wracając z pracy zrobie reset systemu. Ponoc to pomaga.
Szkoda ze się samo nie robi podczas nieużytkowania pojazdu skoro jest to jakiś sposób na babola
...i takich głupot można znaleźć więcej zapewne

mam tez kłopot ze sparowaniem telefonu Samsung z tesla. co jakiś czas rozlacza i paruje się z telefonem ponownie. Prowadzenie rozmow jest mowiac krótko, niemożliwe. Miał ktoś do czynienia z taka sytuacja i wie jak to rozwiazac?
jak auto zasypia głębiej to potem system startuje czyli tak jakbyś zrobił reset czyli nie powinno być bugów. z tym asystentem parkowania jednemu pomogła kalibracja kamer, drugiemu przeczyszczenie czujników. z parowaniem auta miałem problemy 1,5 roku temu, mam samsunga s9+ i od dawna problemów brak.

Bronek

Pionier e-mobilności
To kwestia też telefonów. jesli jest w trybie oszczedzania i np BT nie "chodzi" zawsze, to tak bywa.
Róznie na ogół u nas problemu nie ma... ale bywa. CZAS reakcji porównywalny do grzebania w kieszeni.
Niemniej Nissan reaguje szybko na swojego pilota.

danielm

Pionier e-mobilności
A to normalne?
Podchodzę z telefonem z włączonym BT.
Próbuję otworzyć bagażnik (2021)- nie da się. Po odczekaniu kilku sekund (5-6) - już działa.
to chyba coś zepsuli ostatnio bo mam podobnie z summonem, ale czasami. wchodze w przywołaj i po kilku sekundach wchodzi. klikam do tyłu i po kilku sek rusza. nie wiem czy to wina BT, Samsunga S9 czy apki tesli

Twari

Zadomawiam się
U mnie póki co takich lagów nie ma (Samsung S9) ale jedno mnie zastanawia i trochę irytuje - czy u Was też cały czas przy ikonie aplikacji w telefonie wyświetla się cyferka "1" jakby jakieś powiadomienie tam czekało? Myślałem, że to dotyczy aktualizacji, ale zaktualizowałem auto a ta "jedynka" dalej mi się wyświetla na ikonie apki. Wiece o co chodzi? Jak to usunąć? Przejrzałem w apce Tesli skrzynkę wiadomości, powiadomienia i nic nowego tam na mnie nie czeka... Czy tylko u mnie to tak wygląda czy to normalne?

krzyss

Pionier e-mobilności
A to normalne?
Podchodzę z telefonem z włączonym BT.
Próbuję otworzyć bagażnik (2021)- nie da się. Po odczekaniu kilku sekund (5-6) - już działa.
Zrób restart, dwie wcisniete rolki ponad 30 sekund.

danielm

Pionier e-mobilności
U mnie póki co takich lagów nie ma (Samsung S9) ale jedno mnie zastanawia i trochę irytuje - czy u Was też cały czas przy ikonie aplikacji w telefonie wyświetla się cyferka "1" jakby jakieś powiadomienie tam czekało? Myślałem, że to dotyczy aktualizacji, ale zaktualizowałem auto a ta "jedynka" dalej mi się wyświetla na ikonie apki. Wiece o co chodzi? Jak to usunąć? Przejrzałem w apce Tesli skrzynkę wiadomości, powiadomienia i nic nowego tam na mnie nie czeka... Czy tylko u mnie to tak wygląda czy to normalne?
w powiadomieniach masz wyjaśnienie. rozłączono auto z BT czyli poza zasięgiem