Tesla - brak możliwości przepisania rezerwacji!

UseYbrain

Posiadacz elektryka
POTWIERDZONA INFORMACJA TELEFONICZNIE OD PRACOWNIKA SUPPORTU Z INFOLINII TESLA !
Tesla zablokowała możliwość przepisania zakupionego samochodu na kogoś innego. Zapis był w umowie ale od tego dnia zaczęli go stosować. Reasumując: NIE MOŻNA PRZEPISAĆ ZAREZERWOWANEGO SAMOCHODU NA KOGOŚ INNEGO. MOŻNA TYLKO ZREZYGNOWAĆ A ZALICZKA PRZEPADA! Oczywiście można wziąć leasing na siebie a potem zrobić cesję ale to już po zakupie samochodu. !

solik

Pionier e-mobilności
No, odsprzedawali z zyskiem biorac po 2-3 rezerwacje a chcieli 1 auto albo w ogole..

ciastek

Pionier e-mobilności
Gdy w 2021Q4 chciałem oddać (przepiąć na inne konto Tesla) jedną ze swoich rezerwacji, to salon powiedział, że generalnie się nie da, ale można spróbować przez support. Nie spróbowałem. Zamiast tego po zakupie przeniosłem auto na inne konto korzystając z opcji "przenieś własność".
Jak ktoś rezerwuje z chęcią "odstąpienia" robi to na oddzielnym koncie, które przekazuje "znajomemu".
Wątpię, by Tesla była w stanie zablokować te dwie opcje. Wpływ na liczbę nieodebranych aut będzie więc znikomy.

danielm

Pionier e-mobilności
Gdy w 2021Q4 chciałem oddać (przepiąć na inne konto Tesla) jedną ze swoich rezerwacji, to salon powiedział, że generalnie się nie da, ale można spróbować przez support. Nie spróbowałem. Zamiast tego po zakupie przeniosłem auto na inne konto korzystając z opcji "przenieś własność".
Jak ktoś rezerwuje z chęcią "odstąpienia" robi to na oddzielnym koncie, które przekazuje "znajomemu".
Wątpię, by Tesla była w stanie zablokować te dwie opcje. Wpływ na liczbę nieodebranych aut będzie więc znikomy.
powiem więcej. przenosząc auto na inne konto dostajesz za darmo miesiąc premium connectivity. zgadnij czy ludzie to wykorzystują :)

rawier

Posiadacz elektryka
Z drugiej strony były tam Twoje dane (na koncie do zakupu), i dokonałeś zakupu. Myślę, że większa część osób zamawiająca więcej aut by potem "odstąpić" innym może nie móc wyłożyć kasy na zakup, a leasing nie kupi samochodu od kogoś kto nie jest właścicielem. Więc pewnie wpływ zauważalny będzie.

ciastek

Pionier e-mobilności
Z drugiej strony były tam Twoje dane (na koncie do zakupu), i dokonałeś zakupu.
Nie dokonałem zakupu.
By dokonać zakupu wybierasz w zamówieniu sposób płatności i podajesz dane do rejestracji. Podałem dane nabywcy i wybrany przez niego sposób płatności. Nie byłem więc nigdy właścicielem.
Zawodowi fliperzy zamówień maja mniejszy problem, gdyż zakładają oddzielne konto dla każdego zamówienia.