TESLA - ciekawostki

Michal

Moderator

chewbacca

Posiadacz elektryka
A to pewnie tylko w tym sofcie co kradnie radar, którego nie chcę instalować?:-D
Swoją drogą radzę sobie tak ze znikającym podglądem z kamerki martwego pola (np. jak wrzucę kierunkowskaz będąc jeszcze na wstecznym, zmienię na D żeby wyjechać z miejsca parkingowego równoległego to kamerki brak), że wrzucam kierunkowskaz jeszcze raz w tę samą stronę tylko trochę wolniej. Chodzi o to, że wajcha od migacza będąc w połowie na ułamek sekundy dezaktywuje kierunkowskaz ale zaraz ponownie się aktywuje po maksymalnym wychyleniu tej wajchy. Trzeba wykonać taki jakby wolniejszy ruch wajchą kierunkowskazu, z minimalnym lagiem w połowie :)

Michal

Moderator
Jak chcecie zamówić Krowarzywę, ale nie wiecie, gdzie przyjmują zamówienia telefoniczne, to można w ten sposób obdzwonić kilka lokalizacji bez wyszukiwania od nowa za każdym razem - lepiej niż w Google maps ;)

Michal

Moderator
Okazuje się też, że można do auta wysyłać nie tylko lokalizację do nawigacji, ale też filmy YT - sprawdzałem działa. Niestety nie działa udostępnianie adresów URL do przeglądarki ani filmów Netflix (jeszcze).

pluto

Pionier e-mobilności
Teraz w "Trybie serwisowym" można zobaczyć m.in. podgląd stanu GPS pojazdu oraz stan innych ustawień serwisowych auta.

Stan GPS.jpg

Dla przypomnienia wejście w "Tryb serwisowy" - tylko na własną odpowiedzialność (nie potwierdzono czy grzebanie w ustawieniach nie wpłynie na ewentualna gwarancję na auta)
- wchodzimy w oprogramowanie;
- przytrzymujemy napis „tesla dual motor” przez jakieś 5s;
- wpisujemy hasło „service” i mamy trochę różnych trybów ustawienia

IMG_20220815_102045.jpg
IMG_20220815_102253a.jpg

gim-kg

Pionier e-mobilności
…nie potwierdzono czy grzebanie w ustawieniach nie wpłynie na ewentualna gwarancję na auta)….
Raczej nie, bo zarówno w serwisie, Body Shop i przy serwisie mobilnym włączają ten tryb chociażby po to żeby klient nie bawił się aplikacją jak robią coś przy samochodzie.

Michal

Moderator

Bronek

Pionier e-mobilności
ja sie wpinałem w komputer i to z takim strachem bo dwie minuty tylko jest na to , bo inaczej zablokuje samochód Przerobiłem kierownicę Przerobiłem monitor bagażniki ii jakoś się tam nic do mnie nie czepiali No były wątpliwości bo takiego cudaka jeszcze nie mieli.Ale tez nie zrobili wszystkiego .Zrobili zawieszenie wymieniajc dolny wahacz itp

Najnowsze dyskusje