TESLA - ciekawostki

nabrU

Moderator
Ale to przecież trzeba mieć Tesla powerwall, co u nas nie jest możliwe...
którego chyba w PL oficjalnie nie sprzedają, tak?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie ma wersji 3fazy i nie ma tez oficjalnie dystrybucji. Jednorazowa wersję podobno się ustawić tak żeby monitorowała 3 fazy ale wtłaczać energię będzie na jedna faze, czyli np na 2 fazach będziemy pobierać po 1kW z sieci a na trzeciej wysyłać 2kW. Mozna montować 3 sztuki po jednym na każda fazę ale w przypadku zaniku napięcia w sieci i tak nie mamy 3faz

Last edited:

Michal

Moderator
Pisałem już do 2 firm w DE, które niby to montują i nikt nawet nie odpowiada.

Bronek

Pionier e-mobilności
Kamerka pilnuje. Jechalem sobie jak zwykle, zwykłą drogą i luzik, ale wziąłem telefon aby coś tam sprawdzić. Wiadomo, mam ciężarek to nie ma paniki, ale smartfon pojawił się w kamerze wew Tesli i od razu dała ona sygnał aby złapać kierownicę.
Wyprostowalem się i wystarczylo. Bez dotykanie wolantu.. Sprawdzalem kilka razy i z cieżarkiem czy trzymanie kierownicy gdy patrzymy dlugo w bok też potrafi przypominać
Nie zawsze reaguje na odwrócenie glowy, tak zdecydowanie jak na trzymanie nisko czegoś obiema rękami w tym wypadku z ciezarkiem.

Trzebanby sprawdzic jak to jest jak jedna ręka trzymw kierownicę a drugą pisze się np smsa?

Michal

Moderator
Osoby wysokie mają gorzej bo częściej wyglądają jakby patrzyły w dół. Ja ze swoim 190 cm nieustannie mam komunikaty. Niestety ciągle zapominam zamówić zaślepkę do kamery
Mi tam krzyczy tylko jak faktycznie coś kombinuję, a mam 197 cm ;) ale to i tak tylko na początku po włączeniu AP, a po 10 sekundach już jest raczej luz

Pepek

Posiadacz elektryka
Tak, ja musiałbym dosłownie klikać na tablecie w momencie włączania AP żeby miał do mnie jakiś problem
Nie, wystarczy jak puścisz całkiem kierownicę, weźmiesz w ręce telefon i w ogóle nie będziesz patrzeć na drogę - upomni się szybko (chyba, że zaślepiłeś kamerkę wewn.). ;)