TESLA - ciekawostki

pluto

Pionier e-mobilności

pluto

Pionier e-mobilności
Model Y AWD to obecnie najbardziej wydajny elektryczny SUV w kategorii AWD, jaki kiedykolwiek zbudowano :) dzięki zaawansowanemu układowi napędowemu, dużemu pakietowi akumulatorów i zaawansowanej inżynierii oprogramowania, co skutkuje dużym zasięgiem i efektywną dystrybucją mocy

1682919698819.png

nabrU

Moderator
Ciutkę to optymistyczne zestawienie w przypadku do Tesli i biorąc pod uwagę jednostki pewnie z angielskiego źródła.

Więc pojade za EV Database i ich 'realnym' zużyciem (bo to też źródło z UK):

Tesla Model Y LR - 3,61 mi/kWh
ID.4 GTX - 3,29 mi/kWh
Ford Mustang Mach-E SR AWD - 3,06 mi/kWh
Jaguar I-Pace EV400 - 2,78 mi/kWh
Audi Q8 e-tron 55 quattro (najbardziej wydajne Quattro) - 2,90 mi/kWh

Mój wniosek: ktoś w tym zestawieniu nie lubi Audi i faworyzuje Teslę, bo obiektywne zestawienie to nie jest... choć oczywiście TMY prowadzi.

Michal

Moderator
Ho, ho, ho. Ambitnie. Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić logistycznie skąd mieliby wziąć tylu ludzi.
Może dadzą lepsza kasę :)

Olecki

Pionier e-mobilności
Może dadzą lepsza kasę :)
Może, tylko czy to coś da. Kiedy ja rozmawiałem z nimi zaoferowali mi sporo mniej niż wtedy zarabiałem a w międzyczasie mój pracodawca w ramach urynkowienia siatki płac dorzucił mi (wliczając premię) jakieś 30%. Żeby ich oferta była konkurencyjna to chyba musieli by podwoić ofertę, nie wiem czy ich księgowy nie padł by na zawał :p

daniel

Señor Meme Officer
Może, tylko czy to coś da. Kiedy ja rozmawiałem z nimi zaoferowali mi sporo mniej niż wtedy zarabiałem a w międzyczasie mój pracodawca w ramach urynkowienia siatki płac dorzucił mi (wliczając premię) jakieś 30%. Żeby ich oferta była konkurencyjna to chyba musieli by podwoić ofertę, nie wiem czy ich księgowy nie padł by na zawał :p
Rozumiem, że stwierdzenie, że każdego można zastąpić skończona ilością studentów nie znajduje tu zastosowania? ;)

Michal

Moderator
Ceny obniżają nie zważając na zyski, to może stawki w serwisach też podniosą - moim zdaniem powinni ;)