Masz Teslę i interesuje cię taka archaiczna technologia jak czytnik magnetyczny? Za kluczykiem do samochodu też tęsknisz?A gdzie szpara na czytnik pasków magnetycznych do kart?
Hahaha, za to @Michal będzie bardzo zawiedziony, taka kosmiczna technologia jak P&C a tu proszę, Tesla zniża się do takiego prymitywizmu jak czytniki kart...Nie wiem czy ktoś pisał już, ale Tesla przywiozła na Goodwodd Festival of Speed Supercharger V4 z czytnikiem kart i miejscem na ekran.
@vwir powinien być zadowolony.![]()
Przypominam, że ja pisałem o tym, żeby nie robić takich głupot w słupkach AC na parkingach albo w latarniach, bo to niepotrzebnie komplikuje temat. W wielkiej ładowarce DC niech sobie będzie co chce, tym bardziej jak jest w niej P&C.Hahaha, za to @Michal będzie bardzo zawiedziony, taka kosmiczna technologia jak P&C a tu proszę, Tesla zniża się do takiego prymitywizmu jak czytniki kart...
Dla mnie jakikolwiek czytnik kart w ładowarce to jest archaiczna technologia, tylko Plug&Charge powiązany z danymi karty wpisanymi w profilu kierowcy zalogowanym do samochodu.Masz Teslę i interesuje cię taka archaiczna technologia jak czytnik magnetyczny? Za kluczykiem do samochodu też tęsknisz?![]()
Nie ma żadnej różnicy pomiędzy AC i DC, i tu i tu czytnik kart jest bardzo dobrym rozwiązaniem, jeśli natomiast będzie jeszcze jakaś inna metoda nie zaszkodzi. natomiast jeśli poważnie myślisz o rozpowszechnieniu ładowania z latarni lub słupków wzdłuż ulicy to napisz podanie do Elona oraz wniosek do EU o wymuszenie na producentach montażu portów ładowania na boku samochodu po stronie pasażera bo obecna idiotyczna moda na port po stronie kierowcy która zapoczątkowała Tesla praktycznie wyklucza takie rozwiązanie.Przypominam, że ja pisałem o tym, żeby nie robić takich głupot w słupkach AC na parkingach albo w latarniach, bo to niepotrzebnie komplikuje temat. W wielkiej ładowarce DC niech sobie będzie co chce, tym bardziej jak jest w niej P&C.
Jak już ustaliliśmy w innym wątku to się nie zmieni jeszcze bardzo długo, głównie z powodu podejścia MElona do tego tematu. Najpierw definicja standardu (tu MElon nie wykazuje najmniejszego zainteresowania), później implementacja, więc jeszcze długo, długo nie. No chyba że UE coś wymyśli i zmusi Teslę oraz innych producentów do przystosowania się.Dla mnie jakikolwiek czytnik kart w ładowarce to jest archaiczna technologia, tylko Plug&Charge powiązany z danymi karty wpisanymi w profilu kierowcy zalogowanym do samochodu.
Podejście jest takie, że opublikowali w zeszłym roku specyfikację NACS, którą obecnie wdrażają producenci wielu marek i która to zakłada kompatybilność Plug&Charge z ISO-15118. Potwierdzone jest to także przez tych producentów, którzy powiedzieli, że będą wspierać Plug&Charge w NACS.Jak już ustaliliśmy w innym wątku to się nie zmieni jeszcze bardzo długo, głównie z powodu podejścia MElona do tego tematu. Najpierw definicja standardu (tu MElon nie wykazuje najmniejszego zainteresowania), później implementacja, więc jeszcze długo, długo nie. No chyba że UE coś wymyśli i zmusi Teslę oraz innych producentów do przystosowania się.