TESLA - ciekawostki

mgapinski

Posiadacz elektryka
U mnie słychać szum wentylatory. Początkowo głośny, po 10 minutach cichy.

Była kiedyś taka akcja, że zabrakło izolujących ubranek na pompy ciepła, były dokładane w serwisie. Chyba też dotyczy to wszystkich wczesnych Y
Nie wiem, jak sprawa się rozwinęła, ale może warto sprawdzić u siebie. Tak wygląda pompa z ubrankiem i bez ubranka:
View attachment 8512

Jeśli nie masz ubranka, warto sprawdzić, czy nie dostaniesz go w serwisie za darmo
Jest na to biuletyn serwisowy, jeśli dany VIN się łapie to automatycznie dodaje się do zlecenia serwisowego tak jak dodanie oringa na siłownik bagażnika. Ale to dotyczy małej ilości aut z pierwszych rzutów M3 z pompami ciepła, czyli 1 kwartał dostaw do EU

Bronek

Pionier e-mobilności
Na szczescie to wyglada tylko tragicznie a w rzeczywistości trudniej rozebrać chiński skuter, bo się rozejdzie na amen . TESLA to proste auto i rozbieralno skladalne. Tylko czasem wymaga trochę gimnastyki.

slaveq

Pionier e-mobilności
Na szczescie to wyglada tylko tragicznie a w rzeczywistości trudniej rozebrać chiński skuter, bo się rozejdzie na amen . TESLA to proste auto i rozbieralno skladalne. Tylko czasem wymaga trochę gimnastyki.
Wierzę na słowo, sam chciałem zainstalować kick sensor ale jak zobaczyłem ile to roboty to na razie bez niego przeżyję :). Moje jedyne doświadczenie to wymiana filtrów kabinowych i naprawdę było ok.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja kick sensor zrobilem lekko po swojemu w Tm3 w Xie mnie to jeszcze czeka (już leży kupiony), tu będzie więcej roboty ale to jest tak jak z kierowcą TIRa.
Kumpel gdy miałem obawy przed jazdą dużymi autami lub z przyczepą, ułatwił mi pokonanie strachu pytając : "Byleś w szkole? Ile lat? Dalej się uczysz? A kierowcą TIR a możesz zostać po podstwówce. To tym bardziej jazdę opanujesz.
Tu podobnie, da się to grzebanie opanować, mając przynajmniej jedną "rękę prawą", ale lepie mieć dwie takie.

Last edited:

rawier

Posiadacz elektryka
Wierzę na słowo, sam chciałem zainstalować kick sensor ale jak zobaczyłem ile to roboty to na razie bez niego przeżyję :). Moje jedyne doświadczenie to wymiana filtrów kabinowych i naprawdę było ok.
no właśnie a propos filtrów - polecasz jakieś? Forumowicze??

Bronek

Pionier e-mobilności
Hansshow
Strona czasem lepiej chodzi w opcji tabletu
Kilka zakupów u nich zrobilem.
Co fajne mozna z tylnego kick sensora zrobic na przód
YT pokazuje, ja nie zdążyłem b-)

Chcialem kupic oddzielnie bo niby jest ale przyslali mi sam czujnik to sie wkur... Zwrocili mi kasę pisząc ze ze względu na bezpieczeństwo na przod nie robią. Czy coś w tym stylu. Bo mi chodziło o sam sterownik czyli pudełeczko.

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności