Ja nie polecam, bo dodatkowy filtr tworzy opór powietrza.Poszukaj pod hasłem external filter, są u chińczyków kratki oraz całe filtry montowane gdzieś we wlocie pod maską.
zawalony filtr kabinowy również, ale fakt, jeśli to ma podnieść obroty dmuchawy to tak średnio bym powiedział.Ja nie polecam, bo dodatkowy filtr tworzy opór powietrza.
Tam jest miejsce wrażliwe na wilgoć. Sporo czytałem, o śmierdzących filtrach.zawalony filtr kabinowy również, ale fakt, jeśli to ma podnieść obroty dmuchawy to tak średnio bym powiedział.
racja, ale wymiana go zajmie Ci 5 minut jak nie mniej.Tam jest miejsce wrażliwe na wilgoć. Sporo czytałem, o śmierdzących filtrach.
Filtr wymieniam co roku. Po wymianie nie miałem żadnego syfu. Więc po co dodatkowy filtr.racja, ale wymiana go zajmie Ci 5 minut jak nie mniej.
Dużo zależy gdzie użytkujesz auto. Ogólnie trójka w porównaniu do Y ma fatalną filtrację niestety, dziwię się że w HL tego nie poprawili.Filtr wymieniam co roku. Po wymianie nie miałem żadnego syfu. Więc po co dodatkowy filtr.
Ten siatkowy całkowicie wystarczy.
Oczywiście brak HEPA. Ale jak jest świeży filtr zapachów praktycznie brak. Stary zaczął przepuszczać po 10.000 km.Dużo zależy gdzie użytkujesz auto. Ogólnie trójka w porównaniu do Y ma fatalną filtrację niestety, dziwię się że w HL tego nie poprawili.
Dokładnie, ale Y ma te filtry ogromne.Tutaj nie hepa a węglowe dają efekt jeśli chodzi o smrody z zewnątrz.