primo , to wiem ze TMS , ale dwie wady : system , i jej nie ma 🤷♂️ . System ? Haha , Naprawde po juz ponad dwoch latach nie widze kompletnie zalet w codziennym uzytkowaniu . A w bmw dzialaja wycieraczki , genialna juz teraz nawigacja , martwe pole , kamera 360 , ehhhŻeby przejechać "realnie" 400km, to znaczy tak naprawdę, że 85% baterii musi tyle dawać, więc zasięg musiał by być 470, na przytoczonej liście jest jedno takie auto - TMS Raven.
TMY ma realnie na tej liście 360km zasięgu i to LR a nie perf...
Dla mnie system jest tak wspaniały, że nie chce mi się z Tobą w tym temacie spierać, bo jesteś niereformowalny![]()
ale ponoc ta strukturalna bateria to osiagnie....Śmieszy mnie, że do polityki, która była tutaj tylko "PS-em" odniosło się już kilka osób, a merytorycznie nikt
Przy czym merytorycznie nawet mi ciężko się odnieść, jeśli piszesz, że chcesz, 400km zasięgu, w później, że TMY i to perf... Więc chyba jednak nie chcesz zasięgu...
tak , wszystko to przyszlosc , a na razie pozdrawianie sie na drodze Teslerow , staje sie troche dziwaczne , bo musze praktycznie co minute machac , niektorzy juz odpuszczaja .Bateria 4680 będzie pewnie raczej w przyszłym roku. Nawet jeśli pojawi się w TMY (co wydaje się bezsensem), to moim zdaniem nie będzie miała większej pojemności, tylko ewentualnie zmniejszy masę. Ale to też będzie razem z odlewami pewnie jakieś 100kg, więc niewielka różnica. Różnica będzie za to w prostocie wytwarzania auta, bo moim zdaniem, to o ten aspekt im chodzi w tym przypadku.
z doswiadczenia zasiegi LR i Perf. po 2 -3 latach robia sie prawie takie same , a jak mam kupic i mnie stac to chce zawsze najŚmieszy mnie, że do polityki, która była tutaj tylko "PS-em" odniosło się już kilka osób, a merytorycznie nikt
Przy czym merytorycznie nawet mi ciężko się odnieść, jeśli piszesz, że chcesz, 400km zasięgu, w później, że TMY i to perf... Więc chyba jednak nie chcesz zasięgu...