c4sper

Zadomawiam się
Ja już mam zarejestrowane auto ubezpieczone, tylko nie wiem czemu leasing wpisał w dokumentach do ubezpieczenia rok produkcji 2022 mimo ze vin wskazuje ewidentnie na 2023 😅

krzyss

Pionier e-mobilności
Vi
Ja już mam zarejestrowane auto ubezpieczone, tylko nie wiem czemu leasing wpisał w dokumentach do ubezpieczenia rok produkcji 2022 mimo ze vin wskazuje ewidentnie na 2023 😅
vin 2023 a rok produkcji pewnie 2022

mm-tesla

Posiadacz elektryka
może się jeszcze załapałeś na czujniki 😀
a na poważnie to czy te marcowe Tesle 3 wszystkie są 2022 ?
No przecież on już od początku lutego płynął, cały plac samochodów, więc połowa pewnie sprzed 2023, a połowa wyprodukowana po.

Michal

Moderator
Tylko dla idiotów rok produkcji ma znaczenie jeśli faktyczną różnica to będzie grudzień / styczeń. Przy sprzedaży unikaj ich, bo tylko zmarnują Ci czas.
Moje auto wyprodukowane w październiku 2020, a rocznik modelowy 2021 :p
Jak chętnym przy sprzedaży się to nie spodoba, to mogą mnie pocałować w tyłek ;)

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
Dziś masz to w nosie, ale jak przyjdzie ci sprzedawać 4-6 letnie auto to po prostu będzie ono mniej atrakcyjne dla kupujących niż analogiczne ze stycznia, myślenia kupujących swoim wyparciem nie zmienisz
Większość ludzi kupuje auto żeby użytkować ale niektórzy myślą też od późniejszej odsprzedaży
Jakby mi dołożyli wybrany kolor lub hak czy nie mówiąc już o rozszerzonym autopilocie to deal jest win:win, ale jak ukrywają na stronie rocznik produkcji to nie jest to uczciwa praktyka

Michal

Moderator
Prędzej będę jeździł aż się rozpadnie niż przejmował tym, że rok produkcji mam inny o 2 miesiące od rocznika :p

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Brałeś auto z inventory? Ogółem dostawa marcowa z Grand Ruby to auta wyprodukowane od 10 lutego do 15 lutego (tak plus minus). Natomiast z inventory są auta z produkcja grudniowa, która w styczniu i w lutym wisiała w portach w Europie