Kiedyś statki płynęły około miesiąca, teraz trzeba doliczyć około tygodnia. A statek wypłynął 7 stycznia 2024 roku. Więc wszystko OK.Może jednak to nie ta łódka. Dostałem właśnie takiego smsa.
'Dzień dobry,
Gratulujemy zakupu nowej Tesli Model 3 Highland! Dziękujemy za opłacenie zamówienia. Dokumenty do rejestracji samochodu zostaną wysłane bliżej planowanej daty dostawy samochodu (druga połowa lutego). W razie pytań, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Pozdrawiam,
Stella Brandys, Tesla Team'
Z pierwszego marca zrobiła się druga połowa lutego a Glovis Solomon daleko w świecie jest...
W relacji B2C wg mnie nie jest. W B2B - można mieć wątpliwości. Nie twierdzę, że tylko Tesla ma coś na sumieniu, ale cieszę się że ktoś oprócz mnie dostrzega absurd tej sytuacji. Płacimy pieniądze do Tesla Poland, która auta nie ma, nie wie w jakim jest stanie w dniu załadunku, nie wie w jakim stanie będzie po transporcie, generalnie nie wie nic. To jest przerzucanie całego ryzyka na klienta i kredytowanie własnej działalności jego kosztem. Amerykański standard... Oby później było lepiejPobrali 2 miesiące wcześniej kase, czy to gotówka czy leasing nie ma znaczenia. Normalnie jak kupujesz auto to załatwiasz finanse z tydzień wcześniej, Tesla przycisnęła aby wpłacać od razu. Jak by się bali, że się wycofasz. I tera co? Auto spadnie z tira albo chińczyk obije na przeładunkach i czekanie kolejne 3 miesiące? A oni będą trzymać kasę? Nie wiem czy to jest tak do końca zgodne z prawem.
To chyba nie takie proste anulować zamówienie skoro już leasing uruchomiony i Tesla dostała całość zapłaty.?Wleciał też nowy Porsche Taycan- nie posostało nam nic tylko anulować zamówienia na Teslę i trochę dołożyć
.
Ja sobie żartowałemTo chyba nie takie proste anulować zamówienie skoro już leasing uruchomiony i Tesla dostała całość zapłaty.?