Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

inter

Pionier e-mobilności
A to szkło w jakim celu?
Kwestia ochrony (np. przed dziećmi), czy jeszcze jakieś inne zastosowanie ma ?
Prosta sprawa, mniej się palcuje i niweluje odbicia.

Michal

Moderator
@Bronek pisał, że nie robią problemów.

Bronek

Pionier e-mobilności
A jak ma się sprawa Commandera do gwarancji?
Nie robili też z ekranem wpiętym w komputer bezpośrednio (a to nie przelewki) i elektrycznym frunkiem, a nawet yoke w Trójce .
Teraz z commanderem też nie, ale go wypiąlem, bo miałem problem z ekranem tylnym i sam byłem ciekaw czy czasem on nie na wywijał?
Zalecają by wypinać. Myślę, że w końcu zaczną się czepiać przeróbek i tuningu, bo przybywa aut i przybywa awarii, co jest normalne statystyczne.
Do tego pojawia się coraz więcej kombinacji. Tesla np niektóre rzeczy zaczyna też akceptować jak np niektóre aplikacje zewnętrze.
Wracając do S3xy, to Mechanik Mobilny wiedział że jest i nie marudził
Wtyczkę nawet wywaliłem na zewnątrz, a była schowana. Z resztą ma 8 przycisków, które widać

kiszony23

Zadomawiam się
Myślę, że w końcu zaczną się czepiać przeróbek i tuningu, bo przybywa aut i przybywa awarii, co jest normalne statystyczne.
Tutaj się zgodzę. Pytanie jak długo jeszcze będzie to akceptowane :) Ślad w "logach" na 100% zostawia. Przy jakiejś awarii, która mogłaby być powiązana z użyciem jakiegoś zewnętrznego urządzenia może być problem z uznaniem naprawy gwarancyjnej...

Sam byłem dosyć mocno zainteresowany Commandrem od S3XY ale chyba na tą chwilę odpuszczę :|

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie widzę powodu. Wszyscy lub większość ma obsesję napraw, sprzedaży a jeszcze ani nie kupili, ani się nic nie popsuło. A do tego nikt nie miał problemów z tym tematem.
Dmuchajcie żony a nie na zimne. :)

Last edited:

Kszychu

Pionier e-mobilności
Hm, to chyba podczas dzisiejszej rozmowy z Panem z Katowic coś musiałem źle zrozumieć. Padły określenia: kolejny statek, 26 luty a także: dokumenty do rejestracji dzisiaj wysłane. No nic, w poniedziałek kolejny telefon.
U mnie info że mają w systemie datę zakończenia transportu do Katowic 26.02. W przyszłym tygodniu będą dzwonić z terminami

inter

Pionier e-mobilności
U mnie info że mają w systemie datę zakończenia transportu do Katowic 26.02. W przyszłym tygodniu będą dzwonić z terminami
U mnie zero informacji.

bte

Zadomawiam się
Ja właśnie dostałem odpowiedź na mojego maila sprzed kilku dni - auto ma być w Katowicach 1. marca, ale data nie jest jeszcze potwierdzona. W sprawie odbioru będą się kontaktować w okolicach 28/29 lutego.