Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

inter

Pionier e-mobilności
Wiadomo kiedy ma być kolejna dostawa do PL? Chce kupić z produkcji 24, a nie grudzień 23 i się zastanawiam
W Tesli rocznik praktycznie nie ma znaczenia. Teoryzując, kupił być model z grudnia, z baterią w lepszym stanie, czy ze stycznia w gorszym?

inter

Pionier e-mobilności
Rok temy, na inventory było 2x więcej Tm3.

Peteros

Zadomawiam się
Z tego co się orientuje to w innych krajach nawet nie podaje się za bardzo roku producji, tylko istotna jest data pierwszej rejestracji. U nas taka przypadłość chyba jeszcze z PRL-u że niby ma to wpływ na późniejszą sprzedaż.

kubatar

Pionier e-mobilności
To chyba nie z PRL-u tylko z lat 90-tych kiedy były kontyngenty na dany rocznik. Kojarzę reklamy "już teraz renault z kontyngentu 1994" czy coś takiego

gr4d

Fachowiec
Z tego co się orientuje to w innych krajach nawet nie podaje się za bardzo roku producji, tylko istotna jest data pierwszej rejestracji. U nas taka przypadłość chyba jeszcze z PRL-u że niby ma to wpływ na późniejszą sprzedaż.
Chodzi o to, że nie śpieszy mi się z kupnem. Nowe auto będzie mi potrzebne maj/czerwiec, więc mogę poczekać miesiąc lub dwa i mieć 2024. Gdybym potrzebował na już to bym nie pytał.

bte

Zadomawiam się
Chcesz jakieś opcje zamawiać? Bo jeżeli tak, to może być różnie z tym majem/czerwcem, piszę z własnego doświadczenia 😀

Michu_Gdansk

Nowy na Forum
Podejrzewam że moja TS3 dopłynęła do Kopru a po zalogowaniu na stronie cały czas bez kół a w aplikacji brak możliwości umówienia daty odbioru. Auto zamówione przez Arval 12.12.2023 i do dziś żadnej informacji :(

Attachments

• IMG_1761.png
    IMG_1761.png
    742,3 KB · Liczba wyświetleń: 32