Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

tswiech

Fachowiec
Ładnie wygląda cała na czarno.

Co do chlapaczy, kiedyś nie montowali. Jezdze od nowości czyli już 3 lata bez, ale wtedy wiadomo progi bardziej narażone.
Kolor lakieru to akurat stealth grey. On w każdym świetle wygląda inaczej. Też mi się podoba:).

inter

Pionier e-mobilności
Jedyny problem jaki mam z nową Tesla, to taki że jak wjeżdżam autem do garażu który jest położony na poziomie piwnicy, to delikatnie ocieram o kostkę chlapaczem, który jest ogromny. Czy da się go wymienić na coś krótszego i zgrabniejszego? Możecie mi coś polecić?
Ja zamówiłem z ali takie mniejsze, te to jakieś strasznie wielkie. Zamówiłem 22.02 i już mam info z poczteksu o dotarciu do PL.

inter

Pionier e-mobilności
Bo 18" daja Micheliny, a 19" Hankooki.

adamq

Fachowiec
Aktualnie oczekuje na zamówioną przeze mnie Teslę:

- Model 3 Highland LR,
- lakier Solid Black,
- czarne wnętrze,
- felgi 18',
- bez haka,
- data produkcji 23.12.2023.

Zamówienie złożone 12 lutego 2024 - dzwonił pracownik i wysłał mi linka do Inventory (polowałem na czarny lakier i chciałem coś w miarę "od ręki", a taki znaleźli mi na Glovis Solomon). VIN auta miałem już przed zakupem.

Według faktury Tesla miała być do odbioru 23 lutego 2024 w Katowicach - jednak niestety do dnia dzisiejszego nie mam potwierdzonego terminu dostawy. Samochód czeka nadal w porcie Koper w Słowenii.

Obecnie męczę infolinię o szczegóły, ale nabierają wody w usta. W dniu wczorajszym napisali ponoć do działu logistyki żeby wyjaśnić tą sytuację...

Mały update - dzwoniłem dzisiaj do Tesla Katowice i dowiedziałem się, że mój samochód ma dotrzeć 5 marca (wtorek), a wydanie planowane jest na 6 marca (środa).

Wygląda na to, że wymuszenie maila do działu logistyki dało rezultat.

inter

Pionier e-mobilności
Mały update - dzwoniłem dzisiaj do Tesla Katowice i dowiedziałem się, że mój samochód ma dotrzeć 5 marca (wtorek), a wydanie planowane jest na 6 marca (środa).

Wygląda na to, że wymuszenie maila do działu logistyki dało rezultat.
Żadne wymuszenie, auto czekało w kolejce na transport, akurat szybciej ogarneli i tylko tyle.

adamq

Fachowiec
Żadne wymuszenie, auto czekało w kolejce na transport, akurat szybciej ogarneli i tylko tyle.

Generalnie najważniejsze, że coś poszło do przodu.