Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

Pedr

Posiadacz elektryka
Z Teslą zrobił się jakiś voodoo cult, bieganie z check listami i robienie dramy o milimetr czegoś tam.
Dokładnie tak. Pomimo, że już było trochę tych odbiorów samochodów w życiu, to przez tę nagonkę miałem wyobrażenie, że będzie trzeba każdy cm karoserii poddać inspekcji. Może dzięki nowym 3 i Y to się zmieni. Ostatecznie nawet nie zauważyłem przy odbiorze że mam napis dual motor w wersji RWD 😀

piotrpo

Pionier e-mobilności
Czyli najpierw info jest w apce potem dzwonią?
Różnie. U mnie w apce nic nie było, później zadzwonili i się umówiłem, później dostałem sms'a i mogłem się umówić na inną godzinę, bo na tą so się umówiłem, to już byłem umówiony. W tym wszystkim jeszcze leasingodawca był zaplątany. Komunikacja i "widoczność" procesu, to nie jest ich najmocniejsza strona. Ale powinieneś mieć jakiegoś swojego opiekuna, jak się niecierpliwisz, to do niego napisz pytanie "jak leci?".

atr7

Zadomawiam się
Jak mieliście napompowane opony w TM3 przy odbiorze? Ja miałem wszystkie 3,3bar - dużo więcej niż zaleca producent (2,9bar). Teraz się zastanawiam czy tak zostawić czy zmniejszyć do 2,9.
Oczywiście 3,3 bara na zimno mi pokazuje.

Michal

Moderator
Zmniejsz.

inter

Pionier e-mobilności
Jak mieliście napompowane opony w TM3 przy odbiorze? Ja miałem wszystkie 3,3bar - dużo więcej niż zaleca producent (2,9bar). Teraz się zastanawiam czy tak zostawić czy zmniejszyć do 2,9.
Na zimnym 2.9. Jak sie rozgrzeje jazdą będzie więcej.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja tak jezdze, mniej pradu schodzi w trasie :)

inter

Pionier e-mobilności
Dostał juz ktoś stały dowód rej. dla SR.

inter

Pionier e-mobilności