krzyss
Pionier e-mobilności
Do mnie dzwonili czy nie chce czegos kupicMożna wnioskować, że sprzedaż spadła, ja mam praktycznie co tydzień SMS czy jestem zainteresowany, czego wcześniej nie było.
Do mnie dzwonili czy nie chce czegos kupicMożna wnioskować, że sprzedaż spadła, ja mam praktycznie co tydzień SMS czy jestem zainteresowany, czego wcześniej nie było.
Dobrze ściemniają... Ceny Y w dół o 30k a trójka ma wystrzelić w kosmos... chyba na 170k za RWD...Tak, do mnie tesla dzwoniła 30 grudnia żebym zamówił auto do końca roku bo w 2024 ceny wystrzelą w kosmos. Powiedzą wszystko, żeby tylko nabić statystyki
W sumie po co mają teraz obniżać, jak płynące do Europy transporty z modelem 3, mają już sprzedane i w większości nawet zapłaconeDobrze ściemniają... Ceny Y w dół o 30k a trójka ma wystrzelić w kosmos... chyba na 170k za RWD...
Własnie chyba nie sprzedane. Inventory na takim samym poziomie jak rok temu. Prawie 400 sztuk i od tygodnia zeszły może 3-4 szt. A jak dopłyną statki, będzie dużo więcej. TmY jest ponad 2220 sztuk.W sumie po co mają teraz obniżać, jak płynące do Europy transporty z modelem 3, mają już sprzedane i w większości nawet zapłacone.
Pewnie przez to naciskają na zapłatę, żeby nie było potem rezygnacji z zamówień.W sumie po co mają teraz obniżać, jak płynące do Europy transporty z modelem 3, mają już sprzedane i w większości nawet zapłacone.
Oby nie czekali z tą obniżką jak już wydadzą samochody w następnej dostawie, tylko trochę wcześniej (na co gorąco liczę).Ciekawe ile osób zrezygnuje ze swoich zamówień i weźmie Y. Ten ruch może jeszcze bardziej zwiększyć ilość 3 w inventory. Muszą obniżyć ceny...
Z tego co czytałem to zawsze możesz się nie zgodzić na odbiór więc to, że jest już zapłacone wiele nie zmienia. Stąd moje obawy, że ewentualne obniżki to po następnej fali dostaw.Pewnie przez to naciskają na zapłatę, żeby nie było potem rezygnacji z zamówień.
Możliwe, że tak jest ale to już przepychanki z nimi i pewnie będą grozić banem...Z tego co czytałem to zawsze możesz się nie zgodzić na odbiór więc to, że jest już zapłacone wiele nie zmienia. Stąd moje obawy, że ewentualne obniżki to po następnej fali dostaw.
Skoro nie obniżyli teraz to może to być styczeń/luty albo koniec kwartału... Chyba, że będą mieć duży zapas, bo ludzie zrezygnują. Trójka po lifcie jest fajna, ale nie 16k zł fajniejsza od Ygreka (LR).Oby nie czekali z tą obniżką jak już wydadzą samochody w następnej dostawie, tylko trochę wcześniej (na co gorąco liczę).