inter
Pionier e-mobilności
Podobno skończyły się problemy z hakami.Ja zamawiałem na początku listopada, z hakiem. Wszystko wskazuje na to, że to właśnie ten statek.
Podobno skończyły się problemy z hakami.Ja zamawiałem na początku listopada, z hakiem. Wszystko wskazuje na to, że to właśnie ten statek.
Ja zapytałem swojego opiekuna.Skąd macie info o dacie produkcji samochodu?
Oni klienta osaczają. Jak złożyłem zamówienie w piątek (12.01) wieczorem to od tego momentu, pomiędzy sobotą a poniedziałkiem dostałem łącznie 5 telefonów od 3 konsultantów, 3 smsy, i 3 maile. W kolejne dni kontakt również był nadzwyczaj dobry, ale chociaż już nie dzwoniąRozumiem że w tym wypadku to opiekun jedynie swoich celów sprzedażowych a nie klienta z którym "od bramy się nie znamy" hehe. Z tych przytoczonych na tym forum rozmów z pracownikami Tesli wyłania się obraz bardzo aktywnej sprzedaży co jedynie potwierdza że rynek staje się rynkiem kupującego.
Różni producenci automotive próbują zaklinać rzeczywistość ale jedynie odsuwają swoje decyzje o obniżkach licząc że kogoś jeszcze złapią.
Stwierdzenie "nawet bardzo dużo" mówi samo za siebieOni klienta osaczają. Jak złożyłem zamówienie w piątek (12.01) wieczorem to od tego momentu, pomiędzy sobotą a poniedziałkiem dostałem łącznie 5 telefonów od 3 konsultantów, 3 smsy, i 3 maile. W kolejne dni kontakt również był nadzwyczaj dobry, ale chociaż już nie dzwonią. Presja na to, żeby uzyskać zapłatę 100% ceny od firmy leasingowej w 7 dni jest olbrzymia. Dopytywałem też, czy mają dużo zamówień na TM3, usłyszałem odpowiedź: "nawet bardzo dużo". Ile w tym jest prawdy, tego nie wiem oczywiście.
A to u mnie aż tak źle nie było. Ale ja jeszcze nie zamówiłem. Po jeździe testowej zadzwonili raz żeby sie spytać czy jestem zainteresowany. Potem zadzwonili pod koniec roku, żebym kupił JUŻ TERAZ BO JUTRO BĘDZIE DROGO. I chyba tydzień temu żebym zamówił JUŻ W TYN TYGODNIU, BO W LUTYM BĘDĄ STATKI, A POTEM MOŻE NIE BYĆ.Oni klienta osaczają. Jak złożyłem zamówienie w piątek (12.01) wieczorem to od tego momentu, pomiędzy sobotą a poniedziałkiem dostałem łącznie 5 telefonów od 3 konsultantów, 3 smsy, i 3 maile. W kolejne dni kontakt również był nadzwyczaj dobry, ale chociaż już nie dzwonią. Presja na to, żeby uzyskać zapłatę 100% ceny od firmy leasingowej w 7 dni jest olbrzymia. Dopytywałem też, czy mają dużo zamówień na TM3, usłyszałem odpowiedź: "nawet bardzo dużo". Ile w tym jest prawdy, tego nie wiem oczywiście.
Pytałem o rabat bo się zastanawiałem czy da się kupić TESLE LR w kolorze szarym 1.700 zł taniej tak żeby można było dotację z programu "Mój Elektryk" zdobyć. Niestety nie da się, nawet 1 PLN nie mogą opuścićStatki się skończą hehe
Swoją drogą to skoro tak wydzwaniają żeby zachęcić to może ich sczelendżować (ale potworek językowy) i zapytać o rabat 😀
Dajcie znać co odpowiedzą