Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

Michal

Moderator
Ależ śmiesznie i miło się czyta te Wasze relacje, emocje, bo człowiek wie już co będzie dalej, proszę o więcej :D

A co będzie dalej? Pojeździcie dłużej, kilka miesięcy, zrobicie kilka tys km i z każdym kolejnym miesiącem coraz więcej rzeczy będzie Wam przeszkadzać, a ekscytacja zostanie wyparta przez rutynę :p Ludzki mózg jest niesamowity.
Mi tam nie przeszkadza po 3 latach i 80 000 km, nadal lubię jeździć tym autem i robię to chętnie, tak tylko mam okazję - pewnie zależy od człowieka ;)

gkas

Zadomawiam się
Odebrałem w końcu auto. Wiadomo, dużo emocji na początku. Sam proces odbioru przebiegał całkiem sprawnie. W Katowicach obsługa bardzo miła, pomocna, odpowiedzieli na wszystkie pytania, dali czas, pokierowali na ładowarkę bo niestety, ale naładowanie było poniżej 20%. Podobno dużo odbierających w dniu dzisiejszym (pracownik mówił o 20 odbiorach). Mocowanie tablic, kilka słów wyjaśnienia, odpowiedzi na pytania, obejrzenie auta i w drogę do ładowarki. Tak na szybko wszystko wydaje się w porządku, natomiast wyczułem bardzo lekkie, ale jednak, drżenie kierownicy przy prędkościach tak około 120km/h i szybciej. Czy ktoś tak miał? Będę zgłaszał przez aplikację. Na razie auto pojechało na przyciemnianie szyb i ceramikę więc jeszcze trzeba się uzbroić w cierpliwość. Aha, jadąc dzisiaj autostradą głównie przy prędkości 110-120km/h "spalanie" wyszło około 15.

Piter

Posiadacz elektryka
. Tak na szybko wszystko wydaje się w porządku, natomiast wyczułem bardzo lekkie, ale jednak, drżenie kierownicy przy prędkościach tak około 120km/h i szybciej. Czy ktoś tak miał? Będę zgłaszał przez aplikację.
Częsty przypadek. Opona się ułoży na feldze i to minie samo. Pamiętaj że twoja Tesla ponad miesiąc stała bez ruchu, musi się dotrzeć 😀

inter

Pionier e-mobilności
Odebrałem w końcu auto. Wiadomo, dużo emocji na początku. Sam proces odbioru przebiegał całkiem sprawnie. W Katowicach obsługa bardzo miła, pomocna, odpowiedzieli na wszystkie pytania, dali czas, pokierowali na ładowarkę bo niestety, ale naładowanie było poniżej 20%. Podobno dużo odbierających w dniu dzisiejszym (pracownik mówił o 20 odbiorach). Mocowanie tablic, kilka słów wyjaśnienia, odpowiedzi na pytania, obejrzenie auta i w drogę do ładowarki. Tak na szybko wszystko wydaje się w porządku, natomiast wyczułem bardzo lekkie, ale jednak, drżenie kierownicy przy prędkościach tak około 120km/h i szybciej. Czy ktoś tak miał? Będę zgłaszał przez aplikację. Na razie auto pojechało na przyciemnianie szyb i ceramikę więc jeszcze trzeba się uzbroić w cierpliwość. Aha, jadąc dzisiaj autostradą głównie przy prędkości 110-120km/h "spalanie" wyszło około 15.
Trzeba to drżenie przeczekać, opony muszą się ułożyć, u mnie jest to samo. Odebrałem o 17.20. i miałem 12%, ale dali 150 km.

gkas

Zadomawiam się
Hm, czyli nie zgłaszać tylko jezdzic i powinno być ok. Dzisiaj przejechałem zaledwie 200km, reszta od przyszłego tygodnia.

inter

Pionier e-mobilności
Hm, czyli nie zgłaszać tylko jezdzic i powinno być ok. Dzisiaj przejechałem zaledwie 200km, reszta od przyszłego tygodnia.
Ja 12 km, a muszę około 100, aby zkalibrować kamery. Aktualnie ciągnę soft 2024.2.6 i ładuje WC3.IMG-20240227-WA0002.jpeg

gkas

Zadomawiam się
Mi już się skalibrowały. Coś tam próbowałem tego autopilota, ale to jeszcze do ogarnięcia. Muszę ochłonąć. O której miałeś odbiór? Jak po 11 to widziałem umyte twoje auto

inter

Pionier e-mobilności
Mi już się skalibrowały. Coś tam próbowałem tego autopilota, ale to jeszcze do ogarnięcia. Muszę ochłonąć. O której miałeś odbiór? Jak po 11 to widziałem umyte twoje auto
Moje myli dokładnie o 16.40. A o 17 wyjechało z myjni. Było sporo odbiorów dzisiaj. A w myjni stało chyba 4 nastepne do mycia.