Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

karolsko

Zadomawiam się
Jest jakieś opóźnienie z transportem aut do PL, w tym tygodniu rozmawiałem i nie dotarły do nich nadal wszystkie auta. Mam się nastawić na koniec marca. Mój pierwszy termin odbioru był na połowę marca, ale pewnie się wydłuży o tydzień lub dwa :/

Znajomy czeka na auto służbowe właśnie z tego transportu ( Glovis Solomon ). Auta flotowe (większe zamówienie) podobno omijają salony i są transportowane prosto do firmy leasingowej. Też nadal czeka, a miał mieć auto w tym tygodniu.

ireef

Nowy na Forum
Dzwoniłem przed chwilą, od nadania VIN-u utrzymują, że 12.03 samochód ma być w Ząbkach, odbiór 13.03. W poniedziałek mają potwierdzić. Zobaczymy...

adamq

Fachowiec
Moja Tesla dojechała finalnie przed chwilą. Odbiór zaplanowaliśmy na dzisiaj na 17:00 👍

inter

Pionier e-mobilności
Jest jakieś opóźnienie z transportem aut do PL, w tym tygodniu rozmawiałem i nie dotarły do nich nadal wszystkie auta. Mam się nastawić na koniec marca. Mój pierwszy termin odbioru był na połowę marca, ale pewnie się wydłuży o tydzień lub dwa :/

Znajomy czeka na auto służbowe właśnie z tego transportu ( Glovis Solomon ). Auta flotowe (większe zamówienie) podobno omijają salony i są transportowane prosto do firmy leasingowej. Też nadal czeka, a miał mieć auto w tym tygodniu.
W Niemczech też problem, bo nie mają kompletu aut na lawete, a z 2 szt. nie chca jechać.

adamq

Fachowiec
Również potwierdzam odbiór - okazało się, że samo wydanie samochodu w Libero Katowice odbyło się bez problemów. Pierwsze wrażenia - meeega pozytywne :)

KKK

Nowy na Forum
Tesla odebrana z Ząbek. Szybko, bez kolejki, 20 minut i załatwione. Naładowana w 79% aż, więc prawie udało się dojechać S7 do Gdańska bez ładowania :geek: