Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

inter

Pionier e-mobilności
No i podpowiedzcie bo dzwonią mi z Tesli (zamówiłem 3 performance), miałem trochę latania, zamówienie coś 24 kwiecień, a dzisiaj dzwonią, że jest VIN i mam 5 dni na zapłatę, a ja nawet leasingu nie puściłem. Zbierałem oferty, mam tam jakieś inne firmowe sprawy, polecili mi kogoś kto ogarnie temat w 2/3 dni tylko jedno ale... cisną tak bo kasy nie mają czy realnie może być samochód do odbioru na dniach? Nie mam zamiaru lecieć na łeb na szyję i czekać na odbiór pojazdu 1,5 miesiąca. Jak tak ma to wyglądać to rezygnuję i na spokojnie wezmę z dostępnych za dwa miesiące.
Z TM3 jest teraz tak, że jest jedna dostawa na kwartał. I ciśna na wpłatę. Możesz czekać ponad 4 tygodnie na odbiór.

inter

Pionier e-mobilności
Mam mieszane uczucia, jak to pójdzie kolejnym statkiem to będzie za 3-4 miesiące. Napisałem na kiedy planowana jest dostawa. Niby na stronie nadal napisane maj/czerwiec jakby miały być na tym statku jakieś 3P. Z VIN wychodzi China.
To i tak ciekawe, bo pierwszy załadunek dla Europy TM3P, był 28 kwietnia.
Jest na GLOVIS SOLAR z dostawą 12 czerwca, pewnie do Polski będzie tranzyt z Belgii.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Czyli realnie lipiec wydanie. To jeśli mój samochód tam jest to niech mnie o przelew nie męczą jeszcze bo zrezygnuję z zakupu i tyle jak mi nie podpasuje.
Sami z ciebie zrezygnują.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Sami z ciebie zrezygnują.
Mówią, pycha kroczy przed upadkiem :D

O ile na TM3 HL LR/SR znajdzie się sporo nabywców, to na TM3P HL to już tak niekoniecznie.
Szczególnie, że nowa TM3P nie wnosi bardzo wiele.

krzyss

Pionier e-mobilności
Mówią, pycha kroczy przed upadkiem :D

O ile na TM3 HL LR/SR znajdzie się sporo nabywców, to na TM3P HL to już tak niekoniecznie.
Szczególnie, że nowa TM3P nie wnosi bardzo wiele.
Bedzie szla jak zla.
Znajdz mi drugie auto na swiecie ci ma 3 sek do setki za 245kzl

lvlthn

Pionier e-mobilności
Bedzie szla jak zla.
Znajdz mi drugie auto na swiecie ci ma 3 sek do setki za 245kzl
TM3P z 2022/2023 ;)
Nie tylko taniej, ale też ma większą baterię, NMC od panasonica.

inter

Pionier e-mobilności