Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

CryMan02

Tesla 3 HL LR 2024 Q2 [zamówiona]
Kiedy możemy się spodziewać odbiorów z RCC America w Ząbkach? Na fakturze u mnie jako planowana data dostawy jest 28.05. Jak to wygląda u was?

inter

Pionier e-mobilności
Kiedy możemy się spodziewać odbiorów z RCC America w Ząbkach? Na fakturze u mnie jako planowana data dostawy jest 28.05. Jak to wygląda u was?
Termin realny, tylko kwestia w jakiej kolejności będą rozwozić.
Jak już będzie tak daleko, dostaniesz powiadomienie do appki, z przybliżonym wyborem terminu odbioru.

lukas220

Zadomawiam się
U mnie planowana data odbioru z faktury końcowej to 25.05. Libero Katowice. Obserwując jak przebiegały odbiory z ostatnich dostaw, termin jest realny.

inter

Pionier e-mobilności
U mnie planowana data odbioru z faktury końcowej to 25.05. Libero Katowice. Obserwując jak przebiegały odbiory z ostatnich dostaw, termin jest realny.
Najwcześniej dostają Katowice.

dyz

Nowy na Forum
Decyzja zapadła, zamawiam TM3. Zastanawiam się tylko czy jest jakaś różnica (termin dostawy lub inna) między zamówieniem normalnie z konfiguratora a wybraniem wstępnie skonfigurowanego pojazdu z dostępnością „w tranzycie - wkrótce dostępny”

Michal

Moderator
Wstępnie skonfigurowane raczej płyną statkiem teraz. Zamówienie z konfiguratora może skutkować późniejszym odbiorem.

lukas220

Zadomawiam się
Decyzja zapadła, zamawiam TM3. Zastanawiam się tylko czy jest jakaś różnica (termin dostawy lub inna) między zamówieniem normalnie z konfiguratora a wybraniem wstaz. ępnie skonfigurowanego pojazdu z dostępnością „w tranzycie - wkrótce dostępny”
Jeśli samochód w Twojej konfiguracji jest na stanie ( inwentory) to masz go praktycznie zaraz. Jeśli jest taki wolny w transporcie, to według harmonogramy dostaw. Jeśli nie, to czeka Cię oczekiwania na produkcję i cały długotrwały proces dostawy, który przypada raz na kwartał. Chociaż patrząc na możliwe konfiguracje M3, wątpię żeby nie było takiej na statku RCC America lub placu. Inna sprawa to wyczerpanie samochodów ze statku. Trzeba wsiąść pod uwagę fakt, że wiele osób kupiło M3 po obniżce cen, kiedy statek był już w drodze...

Makmak

Tesla 3 highland
Hej…ja zamówiłem tm3 24 kwietnia i miałem termin dostawy na 10-28 maj ..w zeszłym tygodniu mi zmienili na 20-30 czerwiec..dostałem również fakturę z VIN auta ale na samej appce vinu nadal nie ma..nie wiem jak to mam rozumieć dlaczego vin jest na fakturze a na aplikacji nie ma.

gr4d

Fachowiec
Hej…ja zamówiłem tm3 24 kwietnia i miałem termin dostawy na 10-28 maj ..w zeszłym tygodniu mi zmienili na 20-30 czerwiec..dostałem również fakturę z VIN auta ale na samej appce vinu nadal nie ma..nie wiem jak to mam rozumieć dlaczego vin jest na fakturze a na aplikacji nie ma.
Też tak miałem po zamówieniu, że VIN był na fakturze a w aplikacji brak. Zamawiane 7 kwietnia, a VIN w aplikacji widac dopiero od jakos tygodnia-dwóch

krzyss

Pionier e-mobilności
Bo statek dopiero plynie. Pojawi sie blizej odbioru. Ale bedzie znow urwanie glowy z tymi odbiorami :)