Zalezy od wielkości statku, średnio 6000 szt.Ciekaw jestem ile takich aut mieści się na jednym statkuDokumenty wysyłają w formie cyfrowej czy muszą dojść fizycznie do leasingu (w moim przypadku)?
Termin płatności max 7 dni od otrzymania FV, ale naciskają na jak najszybszy przelew.Jak wygląda płatność w przypadku zakupu gotówkowego na os.fizyczną? Kiedy trzeba przelać kasę po złożeniu zamówienia? Zastanawiam się ile jest czasu na zorganizowanie kasy i jaki jest termin płatności? Podpowie ktoś?
U mnie to było 5 dni roboczych od nadania VIN do zamówienia. Fakturę dostałam 2 dni po nadaniu VIN...więc mocno na styk.Termin płatności max 7 dni od otrzymania FV, ale naciskają na jak najszybszy przelew.
Od przypisania VIN jest 7 dni na opłacenie. Nie opłacisz = VIN jest odpinany, wiec jezeli jest na stocku to 7 dni. Im bliżej końca kwartału tym większe ciśnienie na opłacenie jeszcze szybciej.Dzięki bardzo za odpowiedzi. Czyli w przypadku kupowania że stocka może się okazać że za 10dni robić trzeba przelew
Od przypisania VIN jest 7 dni na opłacenie. Nie opłacisz = VIN jest odpinany, wiec jezeli jest na stocku to 7 dni. Im bliżej końca kwartału tym większe ciśnienie na opłacenie jeszcze szybciej.
Rozwiales moje wątpliwościJa kliknąłem 'Kup Teraz' (auto ze stock'u) 21 Marca. Vin był nadany niemal od razu. 22-go (na drugi dzień!) była już wystawiona faktura więc od razu zrobiliśmy przelew. Wysłaliśmy potwierdzenie przelewu do osoby kontaktowej z Tesli - nie musi być to przelew natychmiastowy - wystarczy potwierdzenie zwykłego przelewu. Tego samego dnia wyjechały dokumenty do rejestracji (był to Piątek). Tego samego dnia zamówiliśmy indywidualne tablice rejestracyjne (w sumie do tego potrzeba tylko Vin auta). Dokumenty do rejestracji przyjechały w Poniedziałek. We Wtorek dotarły tablice (u nas trwa to szybko akurat tak się przytrafiło bo zamówienia na tablice zbierają do Piątku a we Wtorki mają dostawy). W Środę 27-go marca zarejestrowaliśmy i ubezpieczyliśmy auto. Odbiór 28-go o 11 rano w Wawie. Po południu auto stało już w garażu. Więc od momentu 'Kup Teraz' do odbioru auta (z indywidualnymi tablicami) wyrobiliśmy się w 7 dni. Tesla 'nie planowana' zakup na spontanie![]()
ja dostałem info w piątek z numerem śledzenia przesyłki, dokumenty bedą u mnie w poniedziałek do 18.00Ciekawe. Wysłali papiery beż żadnego powiadomienia ?
Ciekaw jestem ile takich aut mieści się na jednym statkuDokumenty wysyłają w formie cyfrowej czy muszą dojść fizycznie do leasingu (w moim przypadku)?