Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

Iskra

Tesla model 3 Highland
A wie ktoś jak sytuacja prognozuje się na Ząbki, transport już w drodze?
W piątek podczas rozmowy z przedstawicielem Tesli, otrzymałem info, że jak rozładują statek to zamówią firmę transportową do przewozu samochodów z Koper (Słowenia) do Ząbek. Więc można prognozować, że w poniedziałek zamówią transport. Gdy samochody bedą już przemieszczały się drogą lodową to będą dzwonić/ pojawi się w aplikacji możliwość umówienia terminu odbioru.

rookie

Zadomawiam się
Jeszcze jedno pytanie.. ile czasu ma się na odbiór... Jak siedzę za granicą i np za tydzień mogę wrocic to robią z tym problem żeby wszystko załatwić po powrocie? (Oczywiście zakładam że fv normalnie opłacona). Czy jest sztywny termin na rejestrację, odbiór?

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeszcze jedno pytanie.. ile czasu ma się na odbiór... Jak siedzę za granicą i np za tydzień mogę wrocic to robią z tym problem żeby wszystko załatwić po powrocie? (Oczywiście zakładam że fv normalnie opłacona). Czy jest sztywny termin na rejestrację, odbiór?
Masz odebrac przed koncem kwartalu. Ale jak juz Ci wysla dokumenty to nie zabiora auta.

lukas220

Zadomawiam się
Dostałem sms z informacją z numerem śledzenia przesyłki. Przesyłka nadana przez firmę TNT, wysłana z Ząbek o 13.37 w dniu 17.05.2024r.
i to jest dobra informacja na koniec weekendu ;) ktoś jeszcze dostał sms?

eugtor

Posiadacz elektryka
a auto kupujesz w leasingu, czy za gotówkę i sam rejestrujesz?
Prawdopodobnie bez leasingu, bo to leasing dostaje wszystkie dokumenty i zleca rejestrację pojazdu.

CryMan02

Tesla 3 HL LR 2024 Q2 [zamówiona]
Jeśli się nie mylę, wczoraj wieczorem zauważyłem że statek zakończył już rozładunek, na mapie przesunął się tak jakby na bocznicę (nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa) w porcie, więc bardzo możliwe jest to, że zaczęły się załadunki na lawety :)

inter

Pionier e-mobilności
Jeśli się nie mylę, wczoraj wieczorem zauważyłem że statek zakończył już rozładunek, na mapie przesunął się tak jakby na bocznicę (nie wiem jak to profesjonalnie się nazywa) w porcie, więc bardzo możliwe jest to, że zaczęły się załadunki na lawety :)
Rozładunek to 2-3 dni.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Ile czasu średnio upływa pomiedzy dotarciem statku do portu(Belgia) do odbioru u w ząbkach?