Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2024

Jeffero

Zadomawiam się
Mniej niż dwa tygodnie temu, ale na firmę, więc 14-dniowy termin na odstąpienie od umowy mnie nie obowiązuje.
Czemu? Już rok albo 2 lata temu się prawo zmieniło i na firmę również przysługuje zwrot 14 dniowy, o ile Twoja branża nie jest powiązana bezpośrednio z przedmiotem zakupu (nie pamiętam dokładnej definicji tej relacji), ale zakładam że nie jesteś mechanikiem itp.

CezaryT

Tesla Model 3 Highland LR
Czemu? Już rok albo 2 lata temu się prawo zmieniło i na firmę również przysługuje zwrot 14 dniowy, o ile Twoja branża nie jest powiązana bezpośrednio z przedmiotem zakupu (nie pamiętam dokładnej definicji tej relacji), ale zakładam że nie jesteś mechanikiem itp.
Wszystko zależy od formy prawnej firmy. Prawa konsumentów związane z 14-dniowym terminem zostały rozszerzone tylko na formę JDG (Jednoosobowa Działalność Gospodarcza).

KrzysiekT

Nowy na Forum
O, dzięki za informację, przegapiłem tę zmianę. Jestem na JDG, więc pewnie powołam się na to i zrezygnuję z zamówienia. Dzięki za pomoc!

chris89

Posiadacz elektryka
Fajnie jakby była opcja zakupu pakietu za np. 2-4-6 tys. trochę taniej tych km. Tak policzyłem i te 20k km to jakieś 8 tys. brutto? Teslę pewnie kosztuje to połowę tego więc tak naprawdę dają mniej od siebie niż my dostajemy. Całkiem sensowne, oni zadowoleni i my zadowoleni. Jakby były takie pakiety to bym chętnie raz na rok zakupił i potem tylko ładował sobie. Jak mamy dochód w danym miesiącu duży to by można było kupić za kilka tys. sobie km i wrzucić od razu w koszty.