@KrzysiekT zamawiałeś na firmę czy prywatnie? Jaki czas temu zamawiałeś (więcej niż 2 tygodnie)?
Mniej niż dwa tygodnie temu, ale na firmę, więc 14-dniowy termin na odstąpienie od umowy mnie nie obowiązuje.@KrzysiekT zamawiałeś na firmę czy prywatnie? Jaki czas temu zamawiałeś (więcej niż 2 tygodnie)?
Czemu? Już rok albo 2 lata temu się prawo zmieniło i na firmę również przysługuje zwrot 14 dniowy, o ile Twoja branża nie jest powiązana bezpośrednio z przedmiotem zakupu (nie pamiętam dokładnej definicji tej relacji), ale zakładam że nie jesteś mechanikiem itp.Mniej niż dwa tygodnie temu, ale na firmę, więc 14-dniowy termin na odstąpienie od umowy mnie nie obowiązuje.
Wszystko zależy od formy prawnej firmy. Prawa konsumentów związane z 14-dniowym terminem zostały rozszerzone tylko na formę JDG (Jednoosobowa Działalność Gospodarcza).Czemu? Już rok albo 2 lata temu się prawo zmieniło i na firmę również przysługuje zwrot 14 dniowy, o ile Twoja branża nie jest powiązana bezpośrednio z przedmiotem zakupu (nie pamiętam dokładnej definicji tej relacji), ale zakładam że nie jesteś mechanikiem itp.
O, dzięki za informację, przegapiłem tę zmianę. Jestem na JDG, więc pewnie powołam się na to i zrezygnuję z zamówienia. Dzięki za pomoc!Czemu? Już rok albo 2 lata temu się prawo zmieniło i na firmę również przysługuje zwrot 14 dniowy, o ile Twoja branża nie jest powiązana bezpośrednio z przedmiotem zakupu (nie pamiętam dokładnej definicji tej relacji), ale zakładam że nie jesteś mechanikiem itp.
Tak, potwierdzone dzisiaj niestety na infolinii tesli :/Zakładam że osoby które miały 150km i odebrały auto przed 7 czerwca będą dyskryminowane ...
W grupie Grupa S/3/X/Y Tesla Klub Polska na FB Mario pisze coś innegoTak, potwierdzone dzisiaj niestety na infolinii tesli :/