To mało powiedziane. Przeświadczenie że auto będzie i namawianie do zaciągania leasingu - dwa razy- nadaje się na pozew........jak większość Uczestników tego forum.......jeden wielki kibel, z tego co czytam i nasłuchuję, to Polscy Klienci zostali "spalantowani" totalnie, ale z drugiej strony czemu tu się dziwić, wystarczy zerknąć na dynamikę rozwoju sieci SC w Polsce....i znowu kibel. No i wreszcie trzeci kibel (proszę mnie poprawić jeśli się mylę, ale opieram się na wyczytanych newsach w necie) .....to dostępność części zamiennych-blacharskich i czas realizacji napraw po kolizji.
Jeśli Ktoś poczuł się urażony moim dosadnym słownictwem to z góry przepraszam........ale żadne inne w mojej ocenie , nie oddaje całej tej sytuacji.
Podobno w 2 kwartale zarejestrowano w cepiku chyba 430tesliOrientuje się ktoś ile samochodów przyjechało w czerwcu do Polski?
to dostępność części zamiennych-blacharskich i czas realizacji napraw po kolizji.
GM ogłosił swoje wyniki za ubiegły kwartał, mają niecałe 100tys nieskompletowanych samochodów które gdzieś trzeba rozlokować po magazynach i przechować w oczekiwaniu na części żeby je dokończyć. nie wiem jak wygląda taka ilość samochodów ale wydaje mi się że to bardzo dużo a koszt przechowywania tego może być spory.Jak co kwartał na forum pojawiają się nowi użytkownicy, którzy są OBURZENI tym jak Tesla traktuje klientów
Tak wszyscy wiedzą - strasznie słabo to jest zorganizowane.
Tak - możecie zrezygnować.
Tak - możecie iść z nimi do sądu (raczej nie wygracie, bo pewnie nie czytaliście nawet umowy zamówienia).
Podsumowując po raz kolejny:
Co można Wam więcej powiedzieć. Na świecie ogólnie jest obecnie bardzo słabo z łańcuchami dostaw. Jeśli nie interesujecie się tym na co dzień, to może Wam się wydawać, że problem nie występuje ale ja się interesuję i słyszę głosy o brakach elektroniki, papieru (kartony, opakowania, ...), drewna i produktów pochodnych, opakowań plastikowych itp... Brakuje kontenerów, statki wiszą w Chinach i US po kilka tygodni czekając na wpuszczenie do portu i rozładunek. Przytkała się ta cała światowa machina.
- nie masz VIN-u - nie płać i nie dopinaj leasingu;
- masz VIN - poczekaj na kontakt od pracowników Tesla;
- miałeś kontakt od pracowników Tesla - jest bardzo duża szansa, że auto jest już w EU i je dostaniesz ale cholera wie, bo istnieją przypadki losowe typu:
- już jechała ciężarówka z autami do PL ale miała wypadek;
- auto przyjechało do PL, ale okazuje się, że ma pękniętą szybę i nikt wcześniej tego nie wyłapał albo stało się to po drodze.
U mnie to samo:Szanowne grono, takie coś dzisiaj mi się wyświetliło w przeglądarce:
View attachment 5816
Jestem ciekawy czy może być to zwiastun dobrych wieści czy tesla po prostu zmieniła system informowania o dostawach?