Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

SkropMe

Zadomawiam się
Znajomy właśnie dostał VIN (biały LR - zamówiony w maju br!) i ma planowaną datę odbioru na 2 polowe września więc myślę że jeśli do końca sierpnia nie dostanę VINu to marne szanse na odbiór w III kwartale.
Zamawiany na Polskę? Jeśli tak to dziwny ten system 😅

pluto

Pionier e-mobilności
System Tesli jest taki że nie budują zgodnie z datą zamówienia. Budują partie, a następnie dopasowują zapasy do zamówienia w drodze do tego kraju.

viallos

Pionier e-mobilności
Bez jaj, ja też biała TM3LR ale z października zeszłego roku.
To naprawdę zaczyna być frustrujące.

Czarkek

Nowy na Forum
Dziś kolejny statek był od wczesnych godzin rannych ładowany Teslami GLOVIS SUNRISE, (chyba ostatni transport do Europy w tym kwartale) bo jak oznajmił wczoraj Elon, w II połowie kwartału będą produkowane pojazdy tylko na rynek lokalny.
Statek jest duży, na 7353 pojazdów i prawdopodobnie będzie na Europę kontynentalną - tak więc chyba ostatnia szansa na pojazdy dla Polski. :unsure:

View attachment 6413

View attachment 6414
No nie wiem czy ostatni.... w porcie już kolejny Glovis stoi tym razam GLOVIS SUN.

dawson

Fachowiec
To byłoby trochę bez sensu , wstrzymali produkcję M3 do 8go i teraz tylko tydzień produkowali na EU? Może 100% produkcji z drugiej połowy Q3 pójdzie na Chiny a dodatkowe 50% (zwiększyli o 50% produkcje podczas postoju?) na "nadgonienie zaległości"?

tomik

Zadomawiam się
Znajomy właśnie dostał VIN (biały LR - zamówiony w maju br!) i ma planowaną datę odbioru na 2 polowe września więc myślę że jeśli do końca sierpnia nie dostanę VINu to marne szanse na odbiór w III kwartale.
Napisz proszę coś więcej? Zamawiał przez Polskę?