Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

mrcnroot

Zadomawiam się
No i jednak Japonia :/

1658701957836.png

rawier

Posiadacz elektryka
Jeździłem i4 m50 i t3mp przez tydzień. Tesla jeźdźi lepiej i jest trochę szybsza, jest lżejsza przede wszystkim. W bmw Faktycznie to nie platforma elektryczna, ale umówmy się to nie dramat. Technologia oczywiście tesla. Wnętrze i detale to przepaść na korzyść bmw i4 m50. No i serwis bmw, dbałość o klienta a wręcz dopieszczanie. Czekam jeszcze ten kwartał a jak nie to hasta la vista. Myślę że jednak tesla przegra klienta prędzej czy później w ten sposób.
z tym serwisem to nie przesadzaj... ja na Teslę przesiadałem się z X5 w diesel'u (zakupiona nowa), gdzie dbałość o klienta przy wymianie wadliwej chłodnicy EGR (nigdy nie ogłosili akcji naprawczej ale po cichu wymieniali) wyglądała tak: 1 kontakt - nie, w Pana samochodzie nie przewidujemy, 2 kontakt - nie, w Pana samochodzie nie przewidujemy, 3 kontakt - zapraszamy, jeśli mechanik zakwalifikuje do wymiany - wymienimy. Rezultat - wymiana (przynajmniej tak mi powiedziano). to wszystko na przestrzeni 3 lat... Do tego dochodziły zabawne próby naciągnięcia na "niezbędne" naprawy, które nie przechodziły weryfikacji w lokalnym warsztacie robiącym tylko BMW (terminy mają takie jak do specjalisty na NFZ, a jednak ludzie czekają). Także ten, tego 😂

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi się podobalo dwa razy w Mercedesie. Opiekun mnie kochał.

1.Wymiana komputera w G, zdychała nagle np na skrzyżowaniu i zaraz ożywała. To miala być kupa kasy idąca w tysiące dokladnie nie pamiętam bo umysl nie ogarniał
Polecony warsztat - 75 zł za jedno lutowanie stopki (po brutalnym rozwaleniu obudowy nierozbieralnej niby. Serwis nie ma takiej procedury, za prosta i za tania
2. Krzaczki zamiast temperetury na wyświetlaczu - przewidywany koszt 2300 do 4000 serwis.
Opiekun podał na ucho nr telefonu do faceta, ktory podjechał na parking, wyjął licznik, wrócił za 2 godzinki (zrobilem w Galerii zakupy) skasowal 250 zł!

Last edited:

Michal

Moderator
Chyba chodzi o te kwiaty, igristoje, czerwony dywan i dwóch karłów co w tańcu przynoszą kluczyk na poduszce przy kupnie auta. Albo ładną panią co przynosi darmową kawę jak czekasz na wydanie auta z serwisu ;)

rawier

Posiadacz elektryka
Chyba chodzi o te kwiaty, igristoje, czerwony dywan i dwóch karłów co w tańcu przynoszą kluczyk na poduszce przy kupnie auta. Albo ładną panią co przynosi darmową kawę jak czekasz na wydanie auta z serwisu ;)
Darmową? 🤣 Jak dobrze się zastanowisz to wyjdzie, że pijesz budżetową w cenie większej niż kopi luwak 🤪

rawier

Posiadacz elektryka
Mi się podobalo dwa razy w Mercedesie. Opiekun mnie kochał.

1.Wymiana komputera w G, zdychała nagle np na skrzyżowaniu i zaraz ożywała. To miala być kupa kasy idąca w tysiące dokladnie nie pamiętam bo umysl nie ogarniał
Polecony warsztat - 75 zł za jedno lutowanie stopki (po brutalnym rozwaleniu obudowy nierozbieralnej niby. Serwis nie ma takiej procedury, za prosta i za tania
2. Krzaczki zamiast temperetury na wyświetlaczu - przewidywany koszt 2300 do 4000 serwis.
Opiekun podał na uch nr telefonu do faceta, ktory podjechał na parking, wyjął licznik, wrócił za 3 godzinki (zrobilem w Galerii zakupy) skasowal 250 zł!
Zapomniałeś jeszcze o aktualizacji map do nawigacji! 😀 Ja po wjeździe do Czarnogóry (auto z 2015 roku) na nawigacji zobaczyłem czarną dziurę 😂 przy kolejnym przeglądzie poprosiłem o aktualizację, no bo jak to że po Europie nie można jeździć? No i jak usłyszałem cenę to podziękowałem - mógłbym kupować abonament w kilku aplikacjach przez kolejne kilkadziesiąt lat i jeszcze na butlę dobrego burbona by zostało 😀

Bronek

Pionier e-mobilności
Nic się nie zmieniło, fura za 700 wzwyż i "internet to sobie Pan dokupi. I to mnie dodatkowo odstreczyło podczas jazdy EQS em, gdzie nie tylko sobie pojechałem dla pojechania tylko, ale istniał spory cień szansy że kupię. Ten egzemplarz testowy, bo to idealny sposob na mnie jest, podoba się to bierz, bo jest i nie trzeba czekać. Napiecie nie spadnie i się nie rozmyślę, ale... Nie gdybym dostał za darmo, to bym opchnął szybko.
Nawet Nissan daje swoją SIM i to mial niby dać na 3 lata, ale przedłużył i syn ma a auto ponad cztery i jeździ. Lipa te połączenia, ale są.
Na pytanie czy bez internetu wykupinego, zdalnie da się Mercem sterować z apki, nie otrzymałem odpowiedzi. Ale nie drążyłem tematu, bo poki co te auta nie dla mnie. Ich ekektryki są jak aromat identyczny z naturalnym czyli jak ICE. Nie ujmując im nic z zalet itp

pluto

Pionier e-mobilności
Nowy transport - TITUS ?

TITUS.jpg

Slomcio

Zadomawiam się
Problemem jest to, stoi linia produkcyjna 3, więc pytanie czy coś w dokach jeszcze zostało by zabrać do Europy. Bodajże 8 rusza znowu linia, wtedy się okaże czy wyjadą statki końcem sierpnia byśmy dostali swoje 3 we wrześniu. Chyba że jeszcze zostaniemy zaskoczenie przyznaniem Vinów z dotychczasowych statków.
Im bliżej września tym coraz bardziej się zastanawiam, czy uda się dostać te samochody w tym kwartale....

Najnowsze dyskusje