Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

tomik

Zadomawiam się
Byłem w okolicy salonu Tesli na zakupach i stwierdziłem że wstąpię i zapytam o ewentualne dostawy. Kierownik nie pozostawił złudzeń .. raczej nie ma szans na cokolwiek w tym kwartale. Powiedział żeby szykować się na ostatni kwartał. Szczególnie jeżeli chodzi o podstawowe modele białe z czarnym wnętrzem które łapały się na dopłaty są mocno do tyłu .. niestety taką mam zamówioną :-( Coś wspomniał że w ogóle na całą Europę brakuje około 40 tysięcy TM3 .. tak więc niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Nigdy nie potrafię zrozumiec po co oni udzielają jakichkolwiek informacji, skoro sami ich praktycznie nie mają.
Mi od 3 kwartali mówili że Tesla raczej na pewno będzie w tym kwartale, proszę się przygotować...

krzyss

Pionier e-mobilności
Nigdy nie potrafię zrozumiec po co oni udzielają jakichkolwiek informacji, skoro sami ich praktycznie nie mają.
Mi od 3 kwartali mówili że Tesla raczej na pewno będzie w tym kwartale, proszę się przygotować...
Zeby Cie troche uspokoic :)
Jak nie odbieraja telefonow bo nic nie wiedza tez sie wszyscy wkurzaja.
Jak odbieraja i mowia ze nic nie wiedza tez ludzie po nich jada „jak to mozlowe ze nic nie wiecie”!.
Dlatego powtarzam to system wydaje pojazdy, ludzie sa tylko do obslugi systemu.

PabloPablo

Nowy na Forum
Jak odbieraja i mowia ze nic nie wiedza tez ludzie po nich jada „jak to mozlowe ze nic nie wiecie”!.
Dlatego powtarzam to system wydaje pojazdy, ludzie sa tylko do obslugi systemu.

Nie wiem, może niech komunikacja będzie spójna i zgodna ze stanem faktycznym? Jak czegoś nie wiesz to po prostu mówisz że niestety nie wiesz? To by miało nawet sens.

Czyli jak nic nie wiem to nie odbieram telefonu - to dość alternatywna technika "kontaktu" z klientem... trudno się dziwić że nie jest dość ciepło przyjęta przez klienta końcowego.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie wiem, może niech komunikacja będzie spójna i zgodna ze stanem faktycznym? Jak czegoś nie wiesz to po prostu mówisz że niestety nie wiesz? To by miało nawet sens.

Czyli jak nic nie wiem to nie odbieram telefonu - to dość alternatywna technika "kontaktu" z klientem... trudno się dziwić że nie jest dość ciepło przyjęta przez klienta końcowego.
A po co ma odbierac ? W systemie jest wszystko wpisane.
Numer telefonu nie powinien byc podany i wtedy by sie wszystko rozwiazalo.
Nic ta rozmowa nie da, i generuje tylko problemy (opowiesci fantazyjne dla uspokojenia).
Gadalem teraz z jednym niemcem. Kupuje co 6 miesiecy tesle, z doplata. Sprzedaje po 6 miesiacach i bierze kolejna z doplata. Nie specjalnie na tym zarabia bo max 1-2k€ ale duzo jezdzi i ma dzieki temu caly czas najnowszy model.
W DE tez juz czekaja po 6-9miesiecy na auta. Wiec nie mamy co narzekac. Wczesniej jeszcze te drozsze z innym kolorem i felgami 19” byly max 3 miesiace, ale w q2 wszystko sie zmienilo i tez narzekaja.

Nemiroff

Zadomawiam się
Według tego artykułu sprzedaż T w Chinach spadła w lipcu o 64% w porównaniu do czerwca. Można z dużą dozą pewności domniemywać, że z powodów politycznych pierwszeństwo będzie miał rynek chiński przed innymi. Zobaczymy, czy komuś uda się odebrać TM3 w PL w Q3. Oby nie przyszła przed naszymi odbiorami gleba na złotówce, bo wtedy T nie będzie się opłacało tutaj dostarczać po wcześniej umówionych cenach...
Życie pokaże, na razie to tylko spekulacje.

PabloPablo

Nowy na Forum
A po co ma odbierac ? W systemie jest wszystko wpisane.
Numer telefonu nie powinien byc podany i wtedy by sie wszystko rozwiazalo.
Tak zwłaszcza podmiana danych do faktury, czy inne sprawy na koncie Tesla których nie jesteś w stanie wykonać za pomocą apki web.
Telefon być powinien - to normalna droga do kontaktu, powinien być odbierany, tylko powinny być podawane rzetelne informacje i tyle i aż tyle.

North

Zadomawiam się
Według tego artykułu sprzedaż T w Chinach spadła w lipcu o 64% w porównaniu do czerwca. Można z dużą dozą pewności domniemywać, że z powodów politycznych pierwszeństwo będzie miał rynek chiński przed innymi. Zobaczymy, czy komuś uda się odebrać TM3 w PL w Q3. Oby nie przyszła przed naszymi odbiorami gleba na złotówce, bo wtedy T nie będzie się opłacało tutaj dostarczać po wcześniej umówionych cenach...
Życie pokaże, na razie to tylko spekulacje.

To niekoniecznie o czymkolwiek świadczy - typowym jest, że w ostatnim miesiącu kwartału (czerwiec) cała produkcja idzie na potrzeby rynku lokalnego, a pierwszy miesiąc kwartału (lipiec) na rynki zewnętrzne, stąd różnice w dostawach miesiąc do miesiąca, tak jest od zawsze.

Piter

Posiadacz elektryka
Obecny i przyszły kwartał powinny być przełomowe, po modernizacji lini produkcyjnej w Chinach produkcja mocno wzrośnie a czas dostaw powinien się skrócić. Pytanie jaka część tortu trafi do Polski…

Attachments

• 15932843-BDD3-4A3B-8D78-2D72E8BF5101.png
    15932843-BDD3-4A3B-8D78-2D72E8BF5101.png
    2,5 MB · Liczba wyświetleń: 66

pluto

Pionier e-mobilności
Tesla M3 (RWD Biała, czarne wnętrze 18 Aero) zamówiona 5 grudnia 2021r. - WĘGRY - dziś zamawiający dostał taką wiadomość: (wychodzi ponad rok czekania) :unsure:

edd.JPG

"Przewidywana dostawa: 23 listopada - 06 lutego
Czas dostawy zostanie zaktualizowany w zależności od dostępności konfiguracji. Po przypisaniu numeru VIN skontaktujemy się z Tobą, aby zaplanować Twoją dostawę"

Piter

Posiadacz elektryka
Tesla M3 (RWD Biała, czarne wnętrze 18 Aero) zamówiona 5 grudnia 2021r. - WĘGRY - dziś zamawiający dostał taką wiadomość: (wychodzi ponad rok czekania) :unsure:

View attachment 6273
"Przewidywana dostawa: 23 listopada - 06 lutego
Czas dostawy zostanie zaktualizowany w zależności od dostępności konfiguracji. Po przypisaniu numeru VIN skontaktujemy się z Tobą, aby zaplanować Twoją dostawę"
To są jaja. Jestem ciekawy jaki jest numer zamówienia. Ja mam zamówienie z maja i zapewniają mnie że na 100% bede miał auto w tym kwartale RWD biała/biale wnętrze. Faktem jest że dosc mocno ich dręczę ale juz raz miałem VIN i ktoś wyżej sie nie zgodził na dostawę do Polski i ostatecznie poszło do Niemiec, potem miałem propozycję innego koloru i się zgodziłem i miało byc na 99% ale i tak ostatecznie nie wyszło. Póki co na koncie Tesla żadnych zmian. Sam jestem ciekaw jak to się skończy :) Tymczasem borem lasem handel zamówieniami kwitnie w najlepsze. Pomimo ze Tesla sie zarzeka że zwalcza to zjawisko….