Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Jarecki.cx

Zadomawiam się
Kolejny statek Glovis Challenge wypłynął z Shanghaiu z Teslami. Kierunek pośredni Singapur. Docelowo pewnie Europa, miejmy nadzieje że do Koper.

pluto

Pionier e-mobilności
Za kilka dni powinny pojawiać sie VIN-y więc będziemy wiedzieli gdzie przypłynie. Zważywszy że trasa do Koper trwa około 20 dni w połowie września można spodziewać sie większych dostaw, tym bardziej że następny statek jest ładowany w porcie Luchao na którym kogą być TM3. :)

Kmicin

Zadomawiam się
Zmieniam auta bardzo czesto, ale TM3 chyba zostanie na dłużej. Żona zawsze SUVy: volvo xc60, GLC, teraz X3 MSport a ja jako że wole przyziemne auta, to miałem od VW CC, insignie, passata po Mustanga 5.0GT, którego to wlasnie wymieniłem na TM3. Najbardziej bałem sie reakcji żony na kompletnie inny typ auta ale widzę banana na jej twarzy… Pracuję w branży samochodowej od 22 lat wiec na codzień mam do czynienia praktycznie z większością marek i odnoszę wrażenie że w porównaniu do Tesli, reszta to lepsze lub gorsze kopie tego auta.
To duże masz porównanie widzę. Jakbyś porównał tutaj poziom wyciszenia powyżej 100km/h? Jakbyś TM3 uplasował wśród tych aut?

Piter

Posiadacz elektryka
Przejechaliśmy z żoną na razie 850km głównie po mieście i 2 trasy po 100km, auto jest ciche praktycznie w każdym zakresie prędkości. Daje taką satysfakcję z jazdy że podjęliśmy decyzję że ostatecznie pozbywamy się SUVa BMW i czekamy na dostawę drugiej Tesli dla mnie. Kompletnie nie dostrzegam żadnego dyskomfortu z ładowaniem czy brakiem zasięgu 1000km jak w dieslu. Na koncie Tesli nadal brak zmian co do terminu odbioru, auto zamowione w maju i ponoć, jak mnie zapewniają w Ząbkach, ma być w tym kwartale. W poniedziałek jadę do Warszawy wiec przy okazji pokażę się w Tesli…

solik

Pionier e-mobilności
Przejechaliśmy z żoną na razie 850km głównie po mieście
Kompletnie nie dostrzegam żadnego dyskomfortu z ładowaniem czy brakiem zasięgu 1000km jak w dieslu
1660848357397.png

a z wyciszeniem to hmm.. chyba mam popsute uszy ale dla mnie jest przecietnie, moze po wymianie pilot sport sie poprawi :) w fiacie 500e (tym aktualnym) do 120km/h jest mniejszy szum z nadkoli

motorolapl

Zadomawiam się
Przejechaliśmy z żoną na razie 850km głównie po mieście i 2 trasy po 100km, auto jest ciche praktycznie w każdym zakresie prędkości. Daje taką satysfakcję z jazdy że podjęliśmy decyzję że ostatecznie pozbywamy się SUVa BMW i czekamy na dostawę drugiej Tesli dla mnie. Kompletnie nie dostrzegam żadnego dyskomfortu z ładowaniem czy brakiem zasięgu 1000km jak w dieslu. Na koncie Tesli nadal brak zmian co do terminu odbioru, auto zamowione w maju i ponoć, jak mnie zapewniają w Ząbkach, ma być w tym kwartale. W poniedziałek jadę do Warszawy wiec przy okazji pokażę się w Tesli…
przejedz sie zimą w góry. Zasieg drastycznie spada auta elektrycznego w trasie. Na miasto auto super, z tym sie zgodze, ale w trase nie. Dlatego jedno auto spalinowe niestety musimy zostawic w rodzinie.

ja na swojego longrange 3, czekam od pazdziernika :) w miedzyczasie wyszla dotacja, i cena auta do gory.
zapewniaja mnie co kwartal, ze bedzie dostawa dla mnie

Michal

Moderator
przejedz sie zimą w góry. Zasieg drastycznie spada auta elektrycznego w trasie. Na miasto auto super, z tym sie zgodze, ale w trase nie. Dlatego jedno auto spalinowe niestety musimy zostawic w rodzinie.
Oj tam, oj tam. Ja mam tylko TM3LR od 1,66 roku i nie miałem przypadku, kiedy przydałby mi się ICE.
Odbierzesz, pojeździsz i przekonasz się, że z Teslami, to nie problem ;)

Last edited: