Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

McKwacz

Zadomawiam się
Dwie kwestie: SMS o pięciu dniach na wpłatę to taki „mobilizator” dla tych, którzy jeszcze nie mają dopiętego leasingu żeby leasing wysłał zamówienie na auto i dopełniał formalności. Przed chwilą rozmawiałem z Ząbkami i jest informacja że bardzo dużo VINów dzisiaj do nich spłynęło więc jest szansa na kolejne przydziały dziś-jutro 😀

krzyss

Pionier e-mobilności
Dwie kwestie: SMS o pięciu dniach na wpłatę to taki „mobilizator” dla tych, którzy jeszcze nie mają dopiętego leasingu żeby leasing wysłał zamówienie na auto i dopełniał formalności. Przed chwilą rozmawiałem z Ząbkami i jest informacja że bardzo dużo VINów dzisiaj do nich spłynęło więc jest szansa na kolejne przydziały dziś-jutro 😀
Te Informacje z zabek sa wyssane z palca :) tak jak wiekszosc tego co slyszymy. Jak Ci sie pojawil vin w kodzie yo masz 50% szans na auto, potem jak dostaniesz fakture to masz juz 75%
Jak ja zaplacisz i NAPEWNO KTOS TO ODKLIKA W SYSTEMIE to masz 90%.
A potem przyjdzie koniec wrzesnia i na 3 dni przed koncem to czego nie zdazyli wydac wywioza do DE i tam w jeden dzien zalatwia sprzedaz.
Tak to dziala :)

Michal

Moderator
Ja jeszcze dodam, że pomimo najdłuższej i najtrudniejszej drogi załatwienia rejestracji u nas (te debilizmy o zwolnieniu z akcyzy, które można załatwiać dopiero jak auto przekroczy granicę), nasz kraj dostaje auta na końcu zamiast na początku...
W NO odbierają TM3 od wczoraj :p

McKwacz

Zadomawiam się
Te Informacje z zabek sa wyssane z palca :) tak jak wiekszosc tego co slyszymy. Jak Ci sie pojawil vin w kodzie yo masz 50% szans na auto, potem jak dostaniesz fakture to masz juz 75%
Jak ja zaplacisz i NAPEWNO KTOS TO ODKLIKA W SYSTEMIE to masz 90%.
A potem przyjdzie koniec wrzesnia i na 3 dni przed koncem to czego nie zdazyli wydac wywioza do DE i tam w jeden dzien zalatwia sprzedaz.
Tak to dziala :)
No to mam na ten moment 75% szans 😀

Piotor

Nowy na Forum
Ja jeszcze dodam, że pomimo najdłuższej i najtrudniejszej drogi załatwienia rejestracji u nas (te debilizmy o zwolnieniu z akcyzy, które można załatwiać dopiero jak auto przekroczy granicę), nasz kraj dostaje auta na końcu zamiast na początku...
W NO odbierają TM3 od wczoraj :p
W NO odbierają od wczoraj bo to wcześniejsza dostawa. Wrześniowe TM3 przeznaczone na nasz rynek ubiegłej nocy dopiero minęły Singapur i swoimi boskimi chińskimi kołami dotkną europejskiej ziemi około 15/09 🙂

Proxy84

Fachowiec
do mojego leasingu są potrzebne dokumenty do rejestracji, przynajmniej skany przed dokonaniem płatności. Czy ktoś się będzie kontaktował z ząbek ze mną? jak tam się dodzwonić w ogól?

krzyss

Pionier e-mobilności
do mojego leasingu są potrzebne dokumenty do rejestracji, przynajmniej skany przed dokonaniem płatności. Czy ktoś się będzie kontaktował z ząbek ze mną? jak tam się dodzwonić w ogól?
A co to za leasing ? Bo moga byc problemy. Oni nie moga wystawic dokumentow jak auta nie ma w PL. Wiec mozesz miec problem taki ze jesli leasing nie przeleje kasy na podstawie samej faktury to moze byc ze Cie pomina bo z powodu braku wplaty przejdziesz na nastepna dostawe.

Proxy84

Fachowiec
A co to za leasing ? Bo moga byc problemy. Oni nie moga wystawic dokumentow jak auta nie ma w PL. Wiec mozesz miec problem taki ze jesli leasing nie przeleje kasy na podstawie samej faktury to moze byc ze Cie pomina bo z powodu braku wplaty przejdziesz na nastepna dostawe.
mleasing. Inne leasingi bez tych papierów przelewają?

karol.kar

Pionier e-mobilności
Mniej więcej tak to działa:

1.Jak już jest auto w PL to leasing robi zamówienie do Tesli
2.Tesla odsyła kopie papierów auta + fakturę na leasing
3.Leasing robi 100% wpłaty
4.Po sfinalizowaniu Tesla przesyła oryginały dokumentów do rejestracji auta.
5.Po rejestracji tablice kurierem do Tesli, albo osobiście odbierasz od leasingu i przy odbiorze auta dajesz.
6.Odbierasz auto w 5min. i zapier...asz do domu pochwalić się rodzinie, sąsiadom i kolegom z pracy, po drodze testujesz możliwości na jakiś padakach typu BMW M50 albo Audi A7

krzyss

Pionier e-mobilności
Oni juz udzielali leasingow na tesle powinni wiedziec jak to dziala. Cisnij ich zeby pilnowali terminow. A tesle cisnij o papiery. Ja pisalem na zmiane z CC do kazdego :)