Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Piotor

Nowy na Forum
Pewnie tak. Zobaczymy, mocno walczę z każdej strony żeby to poszło. Chodzi tylko i aż o skany karty pojazdu, homologacji i przelew pójdzie. Polskie leasingi nie są niestety przygotowane na fakturkę bez auta , tak po amerykańsku, Archeo
Od 4 września nie będzie już kart więc jeden problem masz z głowy 😅

Piciu

Zadomawiam się
Ale to chcecie powiedzieć, że nawet jak zamówienie zostanie opłacone, ale np. coś mi wyskoczy w ostatnich dniach września i nie uda mi się go odebrać to Tesla odeśle auto do innego kraju, żeby zdążyć z wydaniem mimo nawet opłacenia już całości zamówienia? Czy bardziej mówicie o sytuacji, że po prostu zamówienie nadal nie zostało opłacone?
Nie wydaje mi się żeby auto opłacone wydali komu innemu.
Narazili by się na bardzo duże kłopoty.
Faktura opiewa na konkretny towar który został opłacony i na dobra sprawę jest już twój.
Pozostaje tylko kwestia dogadania odbioru a to jest do omówienia.
i tyle na ten temat

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie wydaje mi się żeby auto opłacone wydali komu innemu.
Narazili by się na bardzo duże kłopoty.
Faktura opiewa na konkretny towar który został opłacony i na dobra sprawę jest już twój.
Pozostaje tylko kwestia dogadania odbioru a to jest do omówienia.
i tyle na ten temat
Ale zdaje sie na forum ktos byl co zaplacil calosc i nie dostal…
Jedynie gdzie nie maja wyboru to jak Ci juz wysla oryginaly homologacji i karty… choc w sumie zaraz nie bedzie kart to co oni chca w tym leasingu ;)

mgapinski

Posiadacz elektryka
Dodzwoniłem się do Ząbek. Mają karty pojazdów, podobno moją też i będą je wysyłać skanami i pocztą. odbiory mają podobno być wcześniej niż to co jest w fakturze. Za dwa tygodnie.
Jak mają dokumenty to dwa tygodnie wydaje się strasznie odległym terminem... Zwykle u nich było na wariata, ja dostałem papiery dzień przed odbiorem i rejestrowałem na wariata. Czyżby im się organizacja poprawiła?

Michal

Moderator
Nie no nie możliwe - pisałem wcześniej, że debilne zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy da się wystawić dopiero jak auto jest w kraju, a bez tego nie da się zarejestrować.

mgapinski

Posiadacz elektryka
Nie no nie możliwe - pisałem wcześniej, że debilne zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy da się wystawić dopiero jak auto jest w kraju, a bez tego nie da się zarejestrować.
Ja dostałem zaświadczenie miesiąc po odbiorze auta, w urzędzie nawet nikt o to nie pytał. To oświadczenie od Tesli załatwiło temat, nawet nie donosiłem oryginału jak odbierałem twardy dowód

Michal

Moderator
Ja dostałem zaświadczenie miesiąc po odbiorze auta, w urzędzie nawet nikt o to nie pytał. To oświadczenie od Tesli załatwiło temat, nawet nie donosiłem oryginału jak odbierałem twardy dowód
No widzisz, a u mnie w leasingu powiedzieli, że bez tego nie ma kompletu dokumentów do rejestracji i nie przeleją kasy...

mgapinski

Posiadacz elektryka
No widzisz, a u mnie w leasingu powiedzieli, że bez tego nie ma kompletu dokumentów do rejestracji i nie przeleją kasy...
W tym kraju nie może być normalnie 😅 Leasing się pewnie przejechał, bo gdzieś im nie chcieli zarejestrować bez tego. W sumie nie ma możliwości, żeby auto nowe auto kupione w kraju, któremu przysługują zielone tablice nie było zwolnione, zbędna biurokracja.