Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

JareG

Pionier e-mobilności
Tyle, że taka hodowla to praca z żywym inwentarzem, jest to właściwie praca non stop i do pomocy masz czasami taką załogę, że aż strach. W IT pracujesz z ludźmi, którzy są w jakimś tam stopniu samodzielni i przynajmniej częściowo mogą się zająć tematem. Jak spierniczysz te roboty dekarskie, to co najwyżej teść przestanie z Tobą gadać, ale ogólnie przeżyjesz 🤣 Jak spierniczysz (nawet nie z Twojej winy, tylko załogi, ale to Ty kierujesz) coś w hodowli, to możesz nie mieć jak tego poprawić, nadrobić bo czas nie stoi w miejscu. I może się zrobić taka sytuacja, jak w Janowie Podlaskim gdzie wywalili doświadczoną kadrę, a kierować zaczęli teoretycy.
Ogólnie, za nic nie chciałbym się zajmować kierownictwem w hodowli czy rolnictwie.

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Tyle, że taka hodowla to praca z żywym inwentarzem, jest to właściwie praca non stop i do pomocy masz czasami taką załogę, że aż strach. W IT pracujesz z ludźmi, którzy są w jakimś tam stopniu samodzielni i przynajmniej częściowo mogą się zająć tematem. Jak spierniczysz te roboty dekarskie, to co najwyżej teść przestanie z Tobą gadać, ale ogólnie przeżyjesz 🤣 Jak spierniczysz (nawet nie z Twojej winy, tylko załogi, ale to Ty kierujesz) coś w hodowli, to możesz nie mieć jak tego poprawić, nadrobić bo czas nie stoi w miejscu. I może się zrobić taka sytuacja, jak w Janowie Podlaskim gdzie wywalili doświadczoną kadrę, a kierować zaczęli teoretycy.
Ogólnie, za nic nie chciałbym się zajmować kierownictwem w hodowli czy rolnictwie.

Pozdrawiam
No dobra moze słaby przykład dałem, ale jak wchodzisz jako szef to najgłupszą decyzją jaką możesz zrobić to wywalenie wszystkich... tak robi "gupek" wchodzisz i patrzysz co kto i gdzie robi, czym się zajmuje i starasz się usprawnić proces...

6a8

Posiadacz elektryka
wchodzisz i patrzysz co kto i gdzie robi, czym się zajmuje i starasz się usprawnić proces...
Ale aby nowy szef tak zrobił, to musi mieć praktykę w IT, albo być urodzonym menadżerem. :)

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja w pracy często słyszę gdy się zbliżam w maseczce "o Jezu', o Boże itp" .
Jak to rozumieć?
I czy to praca , czy sekta?
Sekta, ty leczysz glownie kobiety., to niesie za saba pewne pietno…

JareG

Pionier e-mobilności
A ja w pracy często słyszę gdy się zbliżam w maseczce "o Jezu', o Boże itp" .
Jak to rozumieć?
A to zależy od tego, co trzymasz w rękach i czy zmieniłeś fartuch na niepoplamiony.. ;) 🤣
I czy to praca , czy sekta?
Jak już Krzyss napisał, zmierza to w kierunku sekty :D

Pozdrawiam

North

Zadomawiam się
Tesla wysłała już skany dokumentów do leasingu i czeka na potwierdzenie przelewu, z kolei w leasingu wspominali mi wcześniej, że przelew robią typowo po rejestracji - Tesla nie wyśle dokumentów przed otrzymaniem przelewu czy nie ma tutaj reguły? Ewentualnie ktoś zakończył powodzeniem cały proces w ING Lease i jak to u niego wyglądało?:)

Michal

Moderator
Tesla wysłała już skany dokumentów do leasingu i czeka na potwierdzenie przelewu, z kolei w leasingu wspominali mi wcześniej, że przelew robią typowo po rejestracji - Tesla nie wyśle dokumentów przed otrzymaniem przelewu czy nie ma tutaj reguły? Ewentualnie ktoś zakończył powodzeniem cały proces w ING Lease i jak to u niego wyglądało?:)
Tesla nie wyśle dokumentów przed przelewem, nie przechodziłem tego w ING Lease ale w PKOleasing i było tak samo - muszą mieć jakiś wyjątek na Teslę, a jak nie mają, to muszą zrobić, to nie jest firma krzak, że im nie wyda auta... No chyba, że coś się stanie w transporcie, to nie wyda :p

Proxy84

Fachowiec
Dopiąłem wszystko perfekcyjnie w mleasing. Wystrczyły skany dokumentów i od razu poszedł przelew i potwierdzenie. W appce info że opłacone. Na pewno pomogło że miałem podpisany leasing. Tak na rozum, z jakiej racji Tesla ma wysłać oryginały dokumentów przed kupnem
Auta. Najpierw przelew, potem dokumenty.