Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Piernik

Posiadacz elektryka
Tak na rozum, z jakiej racji Tesla ma wysłać oryginały dokumentów przed kupnem
Auta. Najpierw przelew, potem dokumenty.
W zasadzie wszystkie pozostałe marki wysyłają oryginały dokumentów przed przelewem jak dostaną zamówienie z leasingu.
Jedynie nie wydają samochodu przed zapłatą.

Michal

Moderator
Jak wyślesz komuś dokumenty rejestracyjne, to on staje się właścicielem auta, bo na ich podstawie może je na siebie zarejestrować.
Na zachodzie firmy leasingowe wysyłają kasę tylko na podstawie FV.

Lupin

Zadomawiam się
Dopiąłem wszystko perfekcyjnie w mleasing. Wystrczyły skany dokumentów i od razu poszedł przelew i potwierdzenie. W appce info że opłacone. Na pewno pomogło że miałem podpisany leasing. Tak na rozum, z jakiej racji Tesla ma wysłać oryginały dokumentów przed kupnem
Auta. Najpierw przelew, potem dokumenty.
Po jakim czasie od przelewu i potwierdzenia zmienił Ci się status na stronie i w aplikacji Tesli? U mnie wciąż bez zmian 🤔

Michal

Moderator
Elon patrzy na forum i koryguje w locie ;)

Proxy84

Fachowiec
Przelew poszedł i jest odebrany. Dostawy mają być 20-22 września.
Po jakim czasie od przelewu i potwierdzenia zmienił Ci się status na stronie i w aplikacji Tesli? U mnie wciąż bez zmian 🤔
Co ciekawe status na "opłacony" w appce zmienił się super szybko, może w 24 godziny od przelewu. Natomiast to nie zmieniło faktu że Pani z Tesli mocno napierała na potwierdzenie przelewu, które dosłaliśmy. Dzisiaj w mailu dostałem info że wszystko dopięte, auta mają być 20-22 wrzesień i wtedy wyślą dokumenty do rejestracji. Po rejestracji auto można odebrać jeszcze tego samego dnia. Kontakt jest dobry. Natomiast w appce oprócz potwierdzenia płatności nic się nie zmieniło oprócz potwierdzenia płatności. Dostawa TBD.