Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

Yavor

Zadomawiam się
U mnie nadal cisza. Rwd, szara z białym środkiem. Zamówiona na początku lutego. Chyba już nie ma szans na Q3.

Szymek

Fachowiec
Dodzwoniłem się dziś za pierwszym razem:) Raz że potwierdzili że jedzie mój samochód - (RWD Czarne, wnętrze B&W, felgi 19 - 11.02) 😍 a dwa że potwierdzili iż 19-23.09 zaczną się odbiory. Ogólnie miła Pani zapowiadała baaaardzo pracowitą końcówkę miesiąca.
Kurcze, u mnie VIN zniknął:( Dwa razy dziś do mnie dzwonili jeszcze z Tesli i gadają już PKO Leasing. Kazali tez przygotować się na odbiór w przyszłym tygodniu. A tu VINu w kodzie brak, rocznika przy modelu też już nie ma. Ktoś tak ma lub miał może?

SkropMe

Zadomawiam się
Kurcze, u mnie VIN zniknął:( Dwa razy dziś do mnie dzwonili jeszcze z Tesli i gadają już PKO Leasing. Kazali tez przygotować się na odbiór w przyszłym tygodniu. A tu VINu w kodzie brak, rocznika przy modelu też już nie ma. Ktoś tak ma lub miał może?
Tez nie mam w kodzie strony ale na fakturze mam VIN i dostałem maila że przyznano VIN. Opłacone wszystko.

Szymek

Fachowiec
Tez nie mam w kodzie strony ale na fakturze mam VIN i dostałem maila że przyznano VIN. Opłacone wszystko.
Mój VIN niestety odfrunął. Pani z Tesli coś ściemniała że samochód jest i płynie ale będzie "troszkę później" na początku Q4 o_O. Na moją odpowiedź że przecież auta na Polskę zawsze przypływają pod koniec kwartału odpowiedziała że w Q4 ma być inaczej niż zwykle i nie mają jeszcze "dokładnego standardu" (cokolwiek to oznaczy). Taka to ściema piękna poleciała aby żyło się lepiej. Także tego, pilnujcie swoich VINów 🕯️🕯️🕯️

Piernik

Posiadacz elektryka
Mój VIN niestety odfrunął. Pani z Tesli coś ściemniała że samochód jest i płynie ale będzie "troszkę później" na początku Q4 o_O. Na moją odpowiedź że przecież auta na Polskę zawsze przypływają pod koniec kwartału odpowiedziała że w Q4 ma być inaczej niż zwykle i nie mają jeszcze "dokładnego standardu" (cokolwiek to oznaczy). Taka to ściema piękna poleciała aby żyło się lepiej. Także tego, pilnujcie swoich VINów 🕯️🕯️🕯️
A miałeś już fakturę ? I czy ją opłaciłeś ?

Szymek

Fachowiec
W sumie odnośnie tego że jakieś M3 mogą wpaść na początku kwartału to może coś w tym być. Sprawdziłem VIN który był przydzielony do mnie i faktycznie to auto z tego statku. Ciekawe tylko czy VIN wróci:

screenshot 2022-09-16 at 13.41.19.png
screenshot 2022-09-16 at 13.41.25.png

Last edited:

Szymek

Fachowiec
A miałeś już fakturę ? I czy ją opłaciłeś ?
VIN pojawił się przedwczoraj. Wczoraj zadzwoniła Tesla i zaczęła działać z PKO Leasing. Z tego co wiem dziś PKO miało wystawić zamówienie na fakturę itd. Podejrzewam że Tesla może im nie dać znać że nie mają się co spieszyć. Ja opłatę wstępną uregulowałem w PKO.