Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023

Picek7

Zadomawiam się
Ja odbiór na fakturze mam zaplanowany na 16.08.2023r. Dzisiaj otrzymałem maila od pani z Tesli Warszawa żebym ustalił termin odbioru poprzez link który otrzymałem w SMS-e. Po przejściu z tego linku na stronę Tesli pierwszy wolny termin jaki mi się pojawił to 28.08.2023r, 2 godziny do wyboru. Nie wiem co robić, czy ustalać termin przez ten link czy może poczekać bo zadzwonią i uda się wcześniej?

tygrysm

Fachowiec
Info z grupy na fb: podobno komuś udało się dodzwonić do kogoś z Tesli i wyciągnąć następujące informacje:

- Zmienił się termin dostawy samochodów do Warszawy i spodziewają się ich wcześniej, na miejscu mają być 22.08
- Podobno udało się skutecznie tej osobie zmienić odbiór samochodu z 28.08 na 24.08, choć 23.08 był dostępny tylko ten termin mu nie pasował.

Ja też zadzwoniłem i miła pani powiedziała, że niestety nic mi nie zmienią dopóki samochód ma status "w transporcie". W momencie gdyby samochód dojechał wcześniej do Warszawy to wtedy będą dzwonić i będą szukali wcześniejszego dostępnego terminu na odbiór.

mikiniki

Zadomawiam się
A nie wiecie czy ten termin ustalony poprzez stronę można zmienić poprzez tą stronę gdyby coś wypadło i nie mógłbym odebrać w tym terminie?
Przez stronę się nie da. Jedynie chyba telefonicznie tylko.

inter

Pionier e-mobilności
Chyba wyprzedają demówki z Katowic, mam ustawione 50 km i pokazały się 2 szt.

mikiniki

Zadomawiam się
Hejka. macie może jakieś nowe info ? Czy rzeczywiście odbiory od 28 ? Bo na maile nie odpowiadają po zapłacie a dodzwonić się nie idzie.

arison

Nowy na Forum
Pytałem o to przez email, czy serio dopiero od 28 sierpnia odbiory, to otrzymałem tylko odpowiedź, że będzie kontakt jak samochody dotrą do Warszawy. Ale kiedy to nastąpi to nie wiem. W międzyczasie przewinęły się już 3 różne terminy :oops: